Нова забавка для дорослих: картинки-"дряпалки" з краєвидами нічних міст. ФОТО

— 8 вересня 2015, 14:13

Картинки Lago не розфарбовують, а видряпують за допомогою стілуса, "запалюючи" сотні золотавих вогників.

Про це пише Boredpanda.

На вибір є зображення нічного Нью-Йорка, Гонконга, Лас-Вегаса, Будапешта, Лондона, Гамбурга, Парижа та Флоренції. Купити цікавинку можна через е-Вау, Etsy чи Amazon, залежно від розміру ціна становить 12,70-16 доларів.

Тим, хто все ж надає перевагу олівцям та фломастерам, можеть сподобатися добірка канадського художника Стіва МакДональда "Фантастичні міста: книга-розмальовка дивовижних місць, реальних та вигаданих". Як пише The Guardian, до книги увійшли надзвичайно детальні пейзажі різних міст.

Нагадаємо, за показниками продажів на британському Amazon розмальовки для дорослих випередили навіть книжки Джорджа Мартіна. Таку їхню популярність пояснюють "антистресовістю", а ще тим, що в такий спосіб дорослий отримує змогу відкрити в собі внутрішню дитину, не боячись видатися смішним.

Водночас не варто й підносити до небес цей сучасний тренд. На думку арт-терапевта Каті Мальчіоді, з котрою поспілкувалося видання, автори гучних висловлювань про те, що розмальовки дарують медитативне відчуття, схоже на "психологічну нірвану" – здебільшого це ті, хто їх і створює.

Із її слів, дослідження дійсно підтверджують, що творча діяльність несе користь, але йдеться радше про створення чогось свого, а не розфарбовування чужого творіння.

"Це схоже на різницю між слуханням музики та навчанням грі на якомусь інструменті. Слухати музику – це дещо просте, що кожен може робити, але гра на інструменті – це цілком інший набір навичок", - зазначає Донна Беттс, голова правління American Art Therapy Association та доцент Університету Джорджа Вашингтона.

Хай розфарбовування й не можна вважати видом арт-терапії, нічого поганого в такому хобі точно нема. Так вважає арт-терапевт Дрена Фейген.

"Будь-які творчі спроби, котрі допомагають комусь відкрити в собі щось нове або відшукати простір, у якому їм спокійно та затишно, або дають нагоду побути на самоті з власними думками, я не бачу підстав їх критикувати. Моє враження, що це приносить у світ лише хороше", - каже вона.

Реклама:

Головне сьогодні