Тест

Найбільш резонансні виступи TED. Відео

Можливо, ви будете натхненні, аби поділитися ними.

Про атеїзм

Річард Докінз закликає всіх атеїстів відкрито висловити свою позицію і боротися із втручанням церкви в політику і науку. Палка, сильна і цікава промова.

Школа убиває творчість?

Сер Кен Робінсон цікаво та надзвичайно хвилююче доводить, що система освіти має виховувати — а не вбивати — креативність та творчі здібності.

Наука може відповісти на питання моральності

[L]Мій інсульт

Джилл Болт Тейлор отримала можливість дослідити мозок "з середини". Жінка захворіла на обширний інсульт і спостерігала як її мозкові функції, на кшталт руху, мови та самосвідомості, відмовляли одна за одною. Дивна історія.

Небезпека відштовхувати науку

Як пояснити свідомість

Наша свідомість є фундаментальним аспектом нашого існування, як каже філософ Девід Чалмерс: "Не існує нічого, що ми б знали більш безпосередньо... але в той самий час це є найбільшим феноменом у світі." Він ділиться роздумами щодо програвання фільмів у наших головах.

Про читання Корану

Одного разу Леслі Хезелтон вирішила прочитати Коран. Те, що вона відкрила для себе як немусульманка, за власним визначенням, "турист" у священній книзі ісламу, було зовсім не тим, чого вона чекала.

Мова тіла формує вашу особистість

Мова тіла впливає на те, як інші люди бачать нас, але він також може змінити наш погляд на самих себе. Соціальний психолог Емі Кадді показує, як прийняття сильних поз - наприклад, пози впевненості навіть у тих ситуаціях, коли ми не відчуваємо себе впевненими - впливає на рівень тестостерону і кортизолу в крові і збільшує наші шанси на успіх.

Про силу

Брено Браун вивчає людські відносини - нашу здатність співпереживати, приймати, любити. У яскравому, смішному виступі на TEDxHouston вона ділиться глибокими висновками зі свого дослідження, завдяки якому вона ступила на шлях самопізнання і розуміння людства. Виступ, який вам захочеться порекомендувати іншим.