Тест

"Лікування" нетрадиційної сексуальної орієнтації офіційно визнали небезпечним

Американське управління служби лікування наркозалежності та психічних розладів днями офіційно проголосило таку терапію неефективною та неприйнятною.

Зібрання експертів Американської асоціації психологів зазначило, що варіації сексуальної орієнтації є нормою.

Про це пише Yahoo Health.

"Це не лікування; це – шарлатанство, просте та щире, часто легітимізоване в ім'я свободи релігії", - підкреслив профессор психології Університету імені Кеннеді Дуглас С. Хелдман, котрий понад 30 років працює з людьми з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Він підкреслив, що від визнання так званої "перехідної терапії" вже відмовилися всі провідні медичні організації, але вона досі лишається легальною в деяких штатах Америки.

Щодо того, як саме деякі спеціалісти намагаються "виправити" сексуальную орієнтацію пацієнта, Хелдману відомо кілька прийомів. Так це можуть бути молитви, бесіди та переконання, під час яких людині подається неправдива інформація про сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність.

Дітей змушують гратися з "правильними" іграшками, наприклад, у хлопчаків забирають улюблених ляльок та видають машинки, та навпаки.

Використовується й метод "негативної стимуляції", наприклад, людину боляче ляскають гумовою стрічкою, коли вона відчуває потяг до представника своєї статі. У деяких випадках можуть застосовуватися ліки, що викликають нудоту або навіть електрошок.

Під час сеансів пацієнт може бути голим, у якості "ліків" можуть використовувати холод, спеку, лайку та приниження. "Домашніми завданнями" для дорослого пацієнта можуть бути злягання з представником протилежної статі.

"Це надзвичайно небезпечний процес, його результатами ставала ненависть до себе, почуття ізоляції, а іноді суїцид", - підсумував клінічний психолог Джеймі Петтас.

Нагадаємо, на думку експертів, представники так званого "покоління Y", тобто люди, народжені між початком 1980-х та початком 2000-х, виявляють значно більшу толерантність до гомосексуалізму, ніж попередні покоління

Як відомо, цього літа одностатеві шлюби були легалізовані в усіх американських штатах. Цю подію радо привітали чимало відомих людей, зокрема сам Барак Обама.