Плекайте своїх діток: згорьована мати, що втратила донечку, написала звернення до всіх батьків

— 9 жовтня 2015, 11:15

Американка Наталі Морган, у житті якої нещодавно здійснилося найстрашніше жахіття кожної вагітної жінки, поділилася своїм горем у Facebook.

Вона закликала всіх матусь, котрі потерпають від недосипання та втоми, божеволіють від дитячого плачу та болю в розтрісканих сосках, не маючи хвилини, щоби поїсти, цінувати кожну таку мить. Бо сама Наталі все б віддала, якби могла пережити все це зі своєю донечкою Елеанор. Але її дівчинка народилася мертвою.

"…Будуть часи, коли ваша дитина кричатиме і плакатиме, коли ви намагатиметеся покласти її спати. Або плакатиме навіть у вас на руках, попри те, що ви вже зробили все, що лише могли придумати, щоби вона перестала. Будуть безсонні ночі, численні зміни підгузків протягом декількох хвилин, плювання вам у лице, пісяння вам на сорочку, какання вам у руки, і ще, і ще – багато дитячого крику і, можливо, вашого теж…", - написала Наталі.

"…Щоразу, коли таке траплятиметься, щоразу, як ви почуватиметеся роздратованими, і вам захочеться десь утекти, будь ласка, пригадайте мою історію…", - попрохала вона.

Маленька Елеанор народилася 11-го вересня. Ще напередодні ввечері, коли Наталі лягала спати, все було гаразд, і вона відчувала, як штовхається в животі донька. А на ранок рухів дитини вже не було.

Підозрюючи найстрашніше, Наталі та її чоловік Брайан помчали до лікарні. На жаль, медики підтвердили: дівчинка, котра мала народитися вже через 6 днів, померла.

Зі слів жінки, спогад про ту мить, те відчуття задухи переслідуватиме її все її життя. За кілька годин Наталі викликали пологи. Вона відмовилася від знеболення, бо "потребувала болю, муки та страждань, які відображали те, що вона відчувала в серці".

"…Я народжувала неживе дитя. Наприкінці всього цього не буде жодного щастя, яке помогло б мені забути про біль. Біль, на відміну від моєї маленької дівчинки, житиме вічно…", - пригадала жінка.

Коли Елеанор народилася, її мама ще відчайдушно сподівалася почути крик, але дива не сталося. Морганам дозволили пробути з мертвою донечкою 6 годин. Батьки обмили немовля, розчесали її волоссячко, розповіли їй про те, як сильно вони її люблять, та перепросили, що підвели. На згадку про Елеанор їм лишаться численні фотографії.

"…Усе, чого я прошу вас – це коли у вас із вашим дитям настають темні моменти – коли вам уривається терпець, і ви відчуваєте, що більше не можете, коли вам вдається поспати вночі лише годину чи дві – замість того, щоби благати своє дитя заснути та дати поглинути себе роздратуванню та втомі, знайдіть у собі крихітку сили триматися далі та прочитайте молитву подяки за вашу дитинку, як би складно в цей момент це не було", - попрохала Наталі.

"І, якщо зможете, помоліться за мене та всіх матерів, у кого надто рано забрали їхніх діток. Помоліться за мою милу, милу Елеанор, котра так і не пізнала життя поза моїм лоном. Будь ласка. Зробіть це заради Елеанор. І заради її мамусі, котра любить її та безмежно за нею сумує", - закінчила пост жінка.

Нагадаємо, важку тему післяпологової депресії та відчуття власної провини через негативні емоції нещодавно підняла одна з користувачок Facebook. Її історія закінчилася щасливо, але жінка захотіла підтримати мам, котрі зараз переживають те саме.

Реклама:

Головне сьогодні