Microsoft запустила програму, що розпізнає обличчя людей на фото

— 12 листопада 2015, 10:45

Як повідомляє AIN.ua, алгоритм вміє зчитувати емоції в пропорціях, наприклад, співвідношення радості і здивування або ж презирства і страху. Опис емоцій видається поруч з розпізнаним обличчям людини на фото. Результати подаються в числовому форматі - від 0 до 1.

Фотографії, які пропонується завантажувати для тестів, повинні бути не менше 36 × 36 пікселів, розміром не більше 4 МБ, підтримуються формати JPEG, PNG, GIF (перший кадр), BMP. Найкраще розпізнаються особи, повернені прямо до камери. У компанії попереджають, що розпізнавання емоцій - експериментальна фіча, тому в процесі можуть виникати помилки.

Якщо використовувати API Project Oxford Face, можна, наприклад, створити додаток, що буде сортувати ваші фото за рівнем щастя на обличчях відбитих там людей. Або ж - фільтр для соціальних мереж, який не пропустить публікацію фото, де ви виглядаєте нещасним.

Нагадаємо, в травні цього року Microsoft випустила додаток, що вгадує стать і вік по фото. Але багато користувачів скаржилися на те, що працює воно неточно, з великими розбіжностями.

Реклама:

Головне сьогодні