Смайлик став "словом року" Оксфордського словника

— 18 листопада 2015, 17:54

"За останній рік культура використання емоджі стала глобальним трендом", - пояснюють своє рішення автори словника, пише Time.

Втім, словник поки що не додав будь-яких емоджі до своїх текстаів. Поки що у них нема навіть планів це зробити. Хоча визначення самого терміну є у Оксфордському словнику та його онлайн-версії з 2013 року.

У короткому списку претендентів на звання "слово року" є ще такі слова:

ad blocker (іменник) – програма, яка довзоляє заблокувати появу реклами на веб-сторінці.

Brexit (іменник) – слово, яке виникло від "Британія" (Britain) та "Вихід" (exit). Означає можливість виходу Великої Британії з Європейського союзу.

lumbersexual (іменник) – ламберсексуал. Молодий мешканець міста, який дотримується певного стилю в зовнішньому вигляді (має бороду та носить клітчасті сорочки).

У короткому списку були також слова "переселенець", "економіка спільної участі " (sharing economy), "вони" (they) для позначення людини невизначеної статі, прикметник "on fleek" (тобто дуже стильний і привабливий), а також dark web (темна мережа) – частина мережі, яка стає доступною лише за наявності певного програмного забезпечення і дозволяє користувачам зберігати свою анонімність.

Реклама:

Головне сьогодні