Учені вирахували, як часто кохаються щасливі пари

— 19 листопада 2015, 17:22

Разом із цим пари, котрі займаються сексом частіше - не щасливіші за інші. А от ті, хто любиться рідше, ніж раз на тиждень, уже почуваються менш щасливими.

Про це пише Time із посиланням на Social Psychological and Personality Science.

Такі результати дали опитування, що проводилися впродовж 40 років та охопили понад 30 тисяч американців.

Звісно, ідеться про кореляцію, а не про те, що секс із певною періодичністю гарантує щастя. Ймовірно, люди кохаються раз на тиждень, бо вони щасливі, а не навпаки.

"Більшість людей прагнуть бути щасливими, і секс – це один із аспектів життя, котрий, як вважається, пов'язаний з більшим щастям", - зазначила керівник дослідження, постдокторант Університету Торонто Емі Майз.

Цю теорію, більше сексу - більше щастя, культивують і медіа, і музична, і кіноіндустрія, зазначила науковець. Але результати дослідження виявилися неочікуваними.

"Заняття сексом частіше за раз на тиждень не має відношення до кращого самовідчуття", - пояснила Майз.

Цікаво, що на думку дослідників, секс більше корелюється зі щастям, ніж гроші. Між тим, наскільки задоволені своїм життям пари, що кохаються менше за 1 раз на місяць, і ті, хто має секс раз на тиждень, різниця є більш разючою, ніж між людьми, чий річний прибуток становить 15-20 тисяч доларів, і тими, хто заробляє 50-75 тисяч.

Як відомо, нещодавно в США офіційно схвалили препарат, що підвищує жіноче лібідо, який уже охрестили "жіночою віагрою".[L]

Але чи обов’язково людина мусить часто хотіти сексу, ставить питання соціолог з Університету Вікторії в Британській Колумбії Тія Каччіоні.

"Це дуже нова ідея, що ми мусимо весь час відчувати сексуальне бажання. Нині ми відчуваємо на собі великий тиск, якщо не відповідаємо тій гіперсексуальності, котру бачимо в медіа", - поділилася вона з Bloomberg News.

Як зазначила Майз, вона досі не знайшла відповіді на питання, чому саме один раз на тиждень виявилося оптимальною частотою сексу в щасливих пар. Вона припускає, що саме такі стосунки дозволяють закоханим зберігати свій інтимний зв'язок.

Нагадаємо, свого часу британські вчені, щоправда, в ході не такого масштабного дослідження, дійшли висновку, що кохатися парі варто двічі на тиждень. А ще вони вирахували, як часто треба казати одне одному "я тебе кохаю" та цілуватися.

Реклама:

Головне сьогодні