Тест

Лайфхак: як вгамувати стрес на роботі - 5 способів

Ви можете вийти на 5 хвилин на вулицю чи просто зосередитися на своєму диханні. Видання The Independent пропонує 5 способів почуватися легше.

1. Дихайте повільно і глибоко

Коли ви починаєте нервувати, ваше дихання прискорюється, що може призвести до гіпервентиляції. Ви маєте зконцентруватися та зосередитися на уповільненні дихання. Дихаючи глибше, ви можете обдурити свій організм, який потім вважатиме, що вам стало спокійніше.

Тут і далі фото з Flickr chintermeyer

2. Напружуйте м'язи

"Кортизол" - гормон стресу. Дослідження показало, що після не надто активних рухів на кшталт Тай чі чи простої прогулянки, рівень кортизолу в учасників дослідження зменшився.

Ще одне дослідження, цього разу зі Стенфодського університету показали, що люди, які ходили протягом 90 хвилин у сільській місцевості, на відміну від міських, показали зниження мозкової активності в тій частині, яка пов'язана із депресією.

3. Слухайте класичну музику

Доведено, що класична музика сприяє здоров'ю серця, а також знижує стресу. Дослідники Університету Оксфорда виявили, що музика, яка відповідає ритму тіла може допомогти знизити кров'яний тиск.

by Jonathan Powell

Дослідження, проведені в університетах Франції виявили, що студенти, які відвідували лекції, які викладалися із класичною музикою, що грала у фоновому режимі, справлялися із завданнями швидше, навідміну від тих, хто відвідував звичайні лекції. Дослідники припустили, що прослуховування музики підсилювало емоційний стан студентів, роблячи їх більш сприйнятливими до отримання інформації.

4. Почитайте

Читання "про себе" протягом шести хвилин може уповільнити серцевий ритм і полегшити напругу в м'язах. Вчені з Університету Сассекса виявили, що читання може знизити рівень стресу на 68 відсотків, так що тримайте книгу у вашому столі і читайте під час обідньої перерви для додаткового спокою.

by Leland Francisco

5. Подуймайте про стрес по-іншому

Чи можете ви використовувати стрес як мотивацію завершити складне завдання? Було доведено, що якщо ви перелаштуєтеся і поглянете на стрес з іншого боку, ви зможете використати його аби виконати завдання та знизити рівень напруги.