Учені: діти дедалі більше довіряють Інтернету

— 23 листопада 2015, 16:52

Кожна десята дитина впевнена, що усі інформація, яка є в Інтернеті – правдива. Лише рік тому ця цифра була вполовину меншою.

Про це пише The Telegraph з посиланням на дані дослідження Ofcom.

Більшість 12-15-річних інтернет-користувачів не усвідомлюють того, що відеоблогери, думці котрих вони довіряють, можуть отримувати гроші за дифірамби певній продукції. Розпізнати таку рекламу може лише третина підлітків.

Майже п’ята частина дітей такого віку не сумніваються, що інформація, котру видає їм Google або Bing – абсолютно правдива.

Як стверджують дослідники, дедалі частіше юні інтернет-користувачі звертаються до роликів на YouTube як до джерела найправдивішої інформації про те, що відбувається в світі. Торік таку відповідь давали 3% респондентів, нині ж їх уже 8%, підрахували вчені.

34% опитаних вважають, що присутність в Інтернеті помагає їм бути собою. Водночас 35% дітей з цим твердженням не погодилися.[L]

Кожна десята дитина 8-15 років зазначила, що їй не подобається проводити багато часу в мережі. Третина опитаних 12-15-річних підлітків зізналися, що іноді забагато часу витрачають на соцмедіа.

97% юних респондентів змогли пригадати якісь поради щодо онлайн-безпеки, зокрема настанови батьків. Переважна більшість дітей запевнили, що повідомлять комусь із рідних або вчителів, якщо натраплять у мережі на щось, що налякає їх або здасться образливим. Але 6% зізналися, що радше нікому не скажуть.

Нагадаємо, Мішель Обама, мати двох дівчат-тінейджерок, нещодавно дала батькам поради, як достукатися до нащадків за допомогою сучасних технологій.

Як відомо, психологи радять дорослим самим говорити з дітьми на такі тяжкі теми, як нещодавні теракти в Парижі, та не чекати, доки ті знайдуть інформацію деінде.

Реклама:

Головне сьогодні