Україні рекомендуватимуть продовжувати вакцинацію від поліомієліту – голова комісії із сертифікації

— 21 грудня 2015, 14:35

Про це "Радіо Свобода" повідомив професор Девід Салісбері, голова комісії із сертифікації щодо ліквідації поліомієліту в Європейському регіоні.

"Потрібно провести успішну імунізацію проти поліомієліту. Ціль – 95% вакцинованих дітей. На сьогодні Україні ще далеко до 95%. Інші країни, у яких була схожа чи навіть гірша ситуація, зробили набагато більше, ніж Україна. Тому Україні потрібно швидко щось робити. Інакше Україна залишиться країною інфікованою вірусом поліомієліту на багато років. Це наражає на небезпеку увесь регіон. Потрібно буде перевіряти та сертифікувати кожну країну регіону як вільну чи невільну від поліомієліту", – сказав Салісбері.

"Ми будемо рекомендувати проводити більше раундів вакцинації до того часу, поки населення України буде поза небезпекою", – додав він.

Минулого тижня завершився другий тур вакцинації проти поліомієліту в Україні, який тривав три тижні. Всього заплановано три раунди. Третій – має початися в січні, точної дати наразі немає.

Як відомо, на початок вересня було повідомлено про 1 млн. вакцинованих дітей. Тоді щеплення отримали 1,24 млн. дітей, що становить понад 53% від загальної кількості дітей, яких мають вакцинувати. Про це тоді повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

Раніше у МОЗ підтвердили спалах поліомієліту в Україні. Захворювання двох дітей на Закарпатті було викликано вірусом похідним від вакцинного штаму, та підтвердила циркуляцію вірусу, що відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил, прирівнюється до спалаху поліомієліту.

"Циркуляція такого вірусу ставить під загрозу всіх нещеплених дітей в Україні", - заявили тоді у МОЗ.

Стало також відомо, що лише 27% українських мам знають про ризик паралічу від поліомієліту, і тільки 12% інформовані, що для повного захисту від цієї хвороби у дитини має бути мінімум чотири дози вакцин.

Реклама:

Головне сьогодні