П'ятірка найкращих соціальних роликів року

"Не було б щастя, так нещастя допомогло". Саме ця приказка найкраще характеризує ріст, який українці продемонстрували у багатьох сферах за часи війни.

Цей же вираз яскраво описує бум української соціальної реклами у 2015 році.

25-27 грудня у кінотеатрі "Кінопанорама" відбудеться Вікенд кращої соціальної реклами року, що минає. На великому екрані будуть продемонстровані ролики з усього світу. Приємно, що цього року у п'ятірці найрезонансних і найцікавіших - український.

Пам'ятаємо. Пишаємося. Переможемо. Дід

Вітчизняна соціалка, яка отримала гран-прі Effie Awards Ukraine 2015. Проект було реалізовано на волонтерських засадах креативної агенцією TABASCO и продакшеном Lime Lite Studio з метою зупинити хвилю пропаганди і спекуляцій з приводу святкування Дня перемоги, ветеранів і нагород Другої світової війни.

Загальне покриття аудиторії близько 15 мільйонів осіб тільки в Україні. У центрі сюжету історія двох поколінь, які знаходять спільну мову, незважаючи на бурхливий конфлікт.

Час повернутися додому

Різдвяний ролик з'явився у мережі наприкінці листопада і підірвав Інтернет, зібравши вже більше 43 мільйонів переглядів. У центрі сюжету дідусь, який запрошує сім'ю на Різдво. Але оскільки усі знаходять причину, щоб відмовитися, він розсилає їм сповіщення про власну смерть…

Досить

Уперше на усю історію американського футболу соціальний ролик проти домашнього і сексуального насильства демонструвався на фінальній грі "Супер Боул".

Будьте щедрими

Пригоди кота Мога напередодні Різдва миттєво стали хітом Інтернету. Ролик було підготовлено до публікації нової книги письменниці Джудіт Керр і випуску м'якої іграшки у вигляді Мога. Усі кошти від продажу продукції і книг будуть передані на благодійність і перераховані на користь організації Save the Children, яка опікується підвищенням грамотності серед дітей і школярів Великобританії.

Дівчата можуть

Ця соціальна кампанія виграла декілька нагород, у тому числі і Гран-прі фестивалю "Канські Леви 2015". Ролик мотивує дівчат займатися спортом, незалежно від того, як вони виглядають.

У програмі Вікенду кращої соціальної реклами демонстуватимуться також інші ролики, присвячені актуальним на сьогодні питанням: боротьбі з палінням і зловживання алкоголем, екології і охороні довкілля, безпеці на дорогах, толерантності, пропаганді здорового способу життя, боротьбі з СНІДом, протидії насильству в сім'ї і підтримці сімейних цінностей, проявам людяності і патріотизму.

Сеанси відкриватимуть виступи українських рекламних експертів, серед яких креативний директор Smartica/Skillers Світлана Лобанова (соціальний проект для UNICEF Україна, ролик якого потрапив у шорт-лист Effie Awards Ukraine 2015) та власник Advertising School Школа Рекламних Технологій Оксана Тюпа (проект "Повертайся живим").

У фойє кінотеатру буде представлена краща друкарська соціальна реклама зі всього світу.

Реклама:

Головне сьогодні