Держава інвестує в Мистецький арсенал і Маріїнський палац

— 3 грудня 2015, 11:06

Одним із них названо створення Культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький арсенал" та Реставрацію та пристосування Маріїнського палацу.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Цього року державні інвестиційні проекти, які претендують на державне фінансування, вперше розглядалися за новою процедурою: рішення щодо проектів приймалися не одноосібно, а колегіально - Міжвідомчою комісію, що складається на 50% із представників Уряду і на 50% - із представників бюджетного комітету Верховної Ради.

Доцільність проектів визначалася за критеріями: економічний ефект (для неокупних проектів), або економічна ефективність (для самоокупних проектів), вигода, яку держава, як інвестор, очікує отримати (економічна чиста приведена вартість), соціальний та екологічний ефект, відповідність запропонованого технічного рішення проблемі, економія експлуатаційних витрат тощо.

Пропозиції щодо фінансування вказаних проектів будуть враховані під час підготовки Державного бюджету України на 2016 рік.

"У виборі проектів ми зупинилися на найбільш важливих і економічно обґрунтованих, з високим ступенем реалізації у найближчі 3 роки. Але решта проектів теж варті уваги, і в кожного є шанс на отримання фінансування - чи то в рамках державно-приватного партнерства, чи то з боку приватних інвесторів, в тому числі міжнародних", - розповів Абромавичус.

Споруда Арсеналу - пам’ятка архітектури національного значення, зведена у 1783–1801 рр. за проектом генерала-поручика Іоганна Меллера у Старій Печерській фортеці. До появи Арсеналу на його місці функціонував Печерський Вознесенський дівочий монастир. З 2003 року Арсенал став культурно-мистецькою установою. Сьогодні паралельно із проведенням виставок триває реставрація приміщень та ведеться робота зі створення прогресивного музейного комплексу.

Що стосується Маріїнського палацу, то у червні 2007 року тут розпочалася реконструкція, яку сподівалися завершити до 2011 року, проте вона ще триває.

"Економічна правда"

Реклама:

Головне сьогодні