На ВДНГ будують хаб міських проектів. Фото

— 22 січня 2016, 13:17

Про це "Українській правді. Життя" розповів співкоординатор проекту Антон Мойсеєнко.

Його створять для того, аби "комплексно надихати і консолідувати лідерів та агентів змін, які, в результаті, розвиватимуть Київ та країну".

"Смарт сіті – це не просто історія про технології, що змінюють обличчя міста. В першу чергу, це історія про людей. Про тих, хто в певний момент вирішив щось змінити в навколишньому світі. Саме тому Хаб буде працювати заради людей", - йдеться у повідомленні засновників.

Пока все отдыхали мы с координаторами профильной городской инициативы начали еще одно строительство - центра Kyiv Smart...

Опубликовано Максом Яковером 21 января 2016 г.

Проект має на меті об`єднати носіїв культури "розумного жителя міста", які використовують інноваційні підходи та технологічні рішення для покращення міської інфраструктури, підвищення рівня та якості життя.

У Kyiv Smart City Hub команди будуть створювати і реалізовувати "розумні" рішення для Києва та інших міст.

Команда ініціативи вирішила розмістити Kyiv Smart City Hub на території ВДНГ, адже наразі це одна з "точок змін", яка активно розвивається завдяки зусиллями молодої команди.

Хаб буде не тільки поєднувати та "вирощувати" соціальний капітал, а й стане тестовим і демонстраційним майданчиком "Концепції Kyiv Smart City 2020", а також ідей та рішень для всіх зацікавлених українських міст.

Основні напрямки діяльності Хабу: Смарт-сіті школа, місце для проведення хакатонів, презентацій, круглих столів, місце комунікації представників міст, спільноти та компаній, що пропонують смарт-сіті рішення, інформаційний та експертний центр, місце розробки інноваційних міських рішень силами активної громадськості та ІТ-спільноти.

Також на базі хабу функціонуватиме інкубатор міських сервісів та додатків, що працюють на основі відкритих даних.

Кожен стартап, тематика якого торкається розвитку міста, зможе отримати робочі місця, менторську підтримку, технологічні рішення та можливість протестувати і запустити проект з допомогою мережі партнерів ініціативи.

Наразі команда, яка створює хаб, вкладає власні фінанси. Тому вони розпочали збір коштів від всіх бажаючих долучитися до створення такого місця. В якості платформи для збору коштів обрали Indiegogo. Для тих, хто вкладе кошти, засновники обіцяють преференції.

Відкриття планується на квітень 2016 року.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні