Експерт із харчових отруєнь назвав 6 продуктів, які він ніколи-ніколи не їсть
Своїми спостереженнями Марлер поділився з журналом Food Poisoning Journal, пише The Independent.
Він розповів про шість продуктів, які, про всякий випадок, виключив зі свого раціону взагалі.
Свіжі устриці
Зі слів Марлера, випадків захворювань, пов’язаних із молюсками, за останніх років сталося більше, ніж за попередні два десятиріччя. Причина – потепління морів, яке сприяє розмноженню мікробів.
Овочі, нарізані або помиті не вами
Експерт радить уникати їх "мов чуми". Чим більше людей торкалися до продукту, перш ніж від потрапив до вашої тарілки, тим цей продукт небезпечніший.
Сирі паростки
Сирими паростками труяться дуже часто (у більшості випадків винна сальмонела або E. coli).
М'ясо з кров'ю
Марлер не їстиме біфштекс, якщо він не просмажений як слід. Зі слів експерта, щоби в м'ясі загинула сальмонела та E. Coli, воно має готуватися при температурі, не нижчій від 160 градусів за Цельсієм.
Сирі яйця
Щоправда, як констатує Марлер, шанси отруїтися сирим яйцем у наші дні значно нижчі, ніж це було 20 років тому.
Непастеризоване молоко та соки
Нині люди, навпаки, намагаються вживати якомога більше "живих" соків та молочних продуктів, вважаючи, що пастеризація вбиває їхню користь. Експерт запевняє, що пастеризація не несе в собі жодної небезпеки, тоді як у "сирі" напої загрожують нам бактеріями, вірусами та паразитами.
Нагадаємо, міфи про дорогі, але суперкорисні продукти на кшталт ягід годжі або кіноа, уже розвінчали дієтологи.