Їмо далі. Експерти кажуть, зима – не найкращий час для дієти

— 7 січня 2016, 11:25

Скинути вагу в сонячному квітні буде значно простіше, ніж у холодному січні чи лютому, говорять вони.

Про це пише The Daily Mail.

Як пояснюють дослідники з Ексетерського університету, тисячі років тіла тварин (і людей) природа програмувала робити запаси жиру до холодної пори року. І худа особина мала значно менше шансів пережити зиму, ніж та, що мала зайву вагу.

Наш внутрішній потяг їсти більше дуже сильний, а якщо врахувати, що їжа ХХІ-го сторіччя жирніша та солодша, опиратися тому, щоби набрати взимку кілька кіло, вкрай важко.

"Ви могли очікувати, що еволюція дала нам здатність розуміти, коли ми вже з'їли достатньо, але замість того ми менше контролюємо себе перед лицем штучної їжі", - каже дослідник Ендрю Хіггінсон.

"Оскільки у сучасній їжі так багато цукру та смаку, потяг людей до того, щоби її їсти, потужніший за будь-який кволий еволюційний механізм, котрий міг би сказати нам цього не робити", - додає він.[L]

Зі слів учених, узимку, коли добувати собі харчі тваринам завжди складніше, нам хочеться не лише їсти більше, а й рухатися менше.

"Запасатися жиром – це страхування від ризику того, що їжу знайти не вдасться, як це частіше за все було в людей доіндустріальної доби", - зазначає Хіггінсон.

"Це вказує на те, що Новий рік – це найгірший час для того, щоби сідати на дієту", - підсумовує вчений та радить зачекати до квітня або, ще краще, до травня.

Нагадаємо, для тих, хто перебрав із олів'є та хмільними напоями, є методи "післясвяткової" детоксикації печінки.

Реклама:

Головне сьогодні