Харківський бабак-синоптик пророкує ранню весну

— 2 лютого 2016, 14:41

Бабак-синоптик живе на біостанції Харківського національного університету ім.Каразіна, розташованійу Зміївському районі.

Прокинувшись сьогодні, Тимко не побачив своєї тіні, коли вийшов з нори і спокійно її залишив, повідомляє Укрінформ.

А це означає, що весна цього року прийде рано.

"Якщо день сонячний, бабак бачить свою тінь і, лякаючись її, ховається назад, варто чекати ще шість тижнів зими. Тобто, судячи з нинішньої реакції Тимки, весна цього року практично почалася, проте вона буде затяжна і навіть з легким зниженням температури", - коментує факт начальник біостанції, доктор біологічних наук, професор Віктор Токарський.

Самому бабаку прямо на церемонії "прогнозування" за ініціативою студентів університету ім.Каразіна йому як безпомилковому синоптикові вручено магістерський диплом.

ВІДЕО ДНЯ

Нинішній метеоролог з Харківщини – це Тимко Другий.

Він заявив про себе 2012 року. Зараз йому виповнилося 5 років, у нього є подружка, і цього року його сім'я поповнилася чотирма малюками, у тому числі, один – чорний, хоча інші братики – руді.

Як відомо, День бабака відзначають на біостанції університету ім.Каразіна з 2 лютого 2004 року за прикладом Дня бабака в штаті Пенсильванія (США), де бабакові Філу свого часу дали прізвисько світового синоптика.

Окрім харківського бабака, пророкує погоду і львівський Мишко. Щоправда, будять його пізніше – на Стрітення.

Трапляється так, що бабаки пророкують протилежні прогнози погоди. Так, позаминулого року Мишко пророкував пізню весну, тоді як Тимко – ранню.

Реклама:

Головне сьогодні