Чуттєві листи з війни. Смс воїнів АТО рідним збирають у книгу

— 16 лютого 2016, 13:13

Таку акцію започаткували у фонді "Повернись живим", про це йдеться на їх сторінці у Facebook.

Проект "Історія нової української армії в смс" збере телефонні повідомлення у хронологічному порядку і співставить їх з ключовими датами подій в АТО.

Спочатку смс збиратимуть на сайті фонду, а згодом презентують друковану версію проекту.

Пам'ятні альбоми отримають автори, чиї історії увійдуть до нього. Придбати альбом зможуть всі бажаючі, а отримані кошти ми направимо на допомогу учасникам АТО.

"Всі два роки цієї війни мобільний зв'язок був єдиною ниточкою, яка пов'язує військових з їхніми дружинами, батьками, дітьми. Короткі повідомлення, що надсилаються в перервах між обстрілами, дбайливо зберігаються і відправниками, і одержувачами. Нерідко за час служби складався цілий роман у смс", – зазначають у фонді.

"Ці історії – зовсім інша сторона війни. Зіставляючи дати відправлення смс з подіями тих днів, можна помітити незвичайну закономірність: чим небезпечніше, страшніше, безнадійніше ситуація на передовій, тим коротші і спокійніші повідомлення приходять звідти. Наприклад, найчастіший смс з "котла" – "У нас все спокійно, не переживайте, всіх люблю", – цитують організатори.

У фонді також мають ціллю показати підростаючому поколінню, якими людьми були ті самі кіборги і десантники, морські піхотинці і наводчики, снайпери і сапери, імена яких навряд чи прозвучать в зведених новинах з АТО.

Реклама:

Головне сьогодні