Йди за "Білим кроликом": ветерани АТО відкрили кав’ярню у Броварах

— 18 лютого 2016, 09:59

Обидва вони – добровольці 25-го мотопіхотного батальйону "Київська Русь". Познайомилися в армії, звільнилися зі служби влітку-восени минулого року.

Олега звільнили з роботи одразу, як він мобілізувався – навесні 2014-го, а Сашко не схотів повертатись до обов’язків соціолога. Тож ідея відкрити кав’ярню одразу припала до душі обом.

Невеличке приміщення взяли у оренду. Фото зі сторінки кафе у Facebook

Працюють хлопці у закладі самі – чергуються, щоб лишатись відкритими 12 годин на день.

[L]Невеличке орендоване приміщення із двома столиками знайшлося швидко.

"Сашко зробив власноруч поличку і розфарбував стіл. Дещо з обладнання придбали, а от кавоварку орендували, – розповідає про перші кроки спільного із Сашком бізнесу Олег. – Ми хотіли створити теплу, домашню атмосферу".

Зізнаються, що ніяких спеціальних навичок зі світу кави у них із "Жуком" (позивний Олександра, – ред.) не було. Перед відкриттям тренувалися кілька днів.

Кажуть, що майстрами поки не стали, однак вже вправляються без автоматичних капучинізаторів.

Сашко зробив власноруч поличку і розфарбував стіл. Фото зі сторінки кафе у Facebook

Нині працюють над рецептурою власних фірмових напоїв. А поки в асортименті "Білого кролика" – 10 сортів кави, 5 – чаю і какао.

Вигадали хлопці й назви своїм напоям: переконують, що helpful-чай із міксу ягід та фруктів врятує від холоду й сирості, а power-кава розбудить найзавзятішого соню.

Стоїть кав’ярня у не надто людному місці, однак власники сподіваються, що їм допоможе "сарафанне радіо".

Долучився "Білий кролик" і до світових традицій: тут можна лишити гроші на каву тим, хто її дуже потребує, та погортати книжку на поличці буккросингу – або ж принести сюди свою.

Облаштовували все хлопці самі. Фото зі сторінки кафе у Facebook

Олег та Сашко прагнуть розширити свій бізнес, щоб дати роботу друзям та знайомим – АТОшникам, котрі після служби не хочуть або не можуть повертатися до старого життя.

"Те, що я би раніше вважав перешкодою, після Сходу стало зовсім несуттєвим", – каже Олег про ризики нової справи.

Нещодавно ветерани АТО відкрили у столиці "Pizza Veterano". Цікаво, що у новому закладі працюють лише військовослужбовці. Піццерія тимчасово розташувалася на території іншого ресторану. 10% від прибутку засновники передають на добрі справи.

Українська правда.Життя

Реклама:

Головне сьогодні