Не гіпотетичні. Величезні портрети дітей геїв і лесбійок виставили у Сіднеї

— 19 лютого 2016, 10:50

Вулична виставка називається "Gaybies: Ми не гіпотетичні", пише Mashable.

Її відкрили в рамках фестивалю Сідней Марді Гра, який завершиться 5 березня одним із найбільших у світі гей-прайдів.

Фотограф Jez Smith і художник Casey Legler, які працювали над виставкою, прагнули продемонструвати різноманітність австралійських родин. На цю ідею їх надихнув документальний фільм Gayby Baby (2015 рік) австралійської режисерки Maya Newell, який викликав великі суперечки і осуд в австралійських школах.

"Бушують дебати щодо існування таких дітей. Йдуть намагання зрозуміти, як вони думають і, що відчуватимуть. Правда в тому, що вони вже тут і можуть говорити за себе", – пояснюють автори.

На фотографіях "діти" різного віку – від новонароджених до 32 років. Більшість фото також мають цитату дитини, пораду іншим дітям.

"Ми особливі, тому у нас є два тата", – підписаний портрет 4-річного Азра.

"Ніхто ніколи не може дискримінувати вас, якщо ви пишаєтеся собою. Ви не повинні приховувати", – пише Джессі.

"Знайте, що ви маєте право бути людиною, а не лише живим прикладом ЛГБТ сімей", – зазначає Мейв. – "Але також знайте, що наша громада створює покоління різноманітних, люблячих, мужніх, розумних, прекрасних і ви можете цим пишатися".

Відкриття виставки також супроводжувалося підняттям прапора веселки над ратушею Сіднея.

Фото City of Sydney

"Ми пишаємося тим, що райдужний прапор на нашому найважливішому цивільному будівнику. Він повідомляє, що гостинне співтовариство", – сказав лорд-мер міста Кловер Мур.

"Ці прапори є потужним символом нашої прихильності рівності, соціальної справедливості та різноманітності. Не дивлячись на значний прогрес в останні роки, ми повинні продовжувати працювати в напрямку рівності шлюбу та адресної дискримінації у навчальних закладах", – додав він.

Фото Gayby baby / facebook
Фото Gayby baby / facebook
Реклама:

Головне сьогодні