Тест

Золотий батон, Путін і Новоросія в кліпі Pussy Riot "Чайка". Відео

Учасниці гурті Надія Толоконникова і Марія Альохіна надихнулись скандальним журналістським розслідуванням про бізнес і кримінальні зв’язки синів генпрокурора Росії Артема і Ігоря Чайок.

У анотації до відео на своєму каналі YouTube Pussy Riot написали, що вимагають "негайної відставки генпрокурора РФ Чайки і всього керівництва генпрокуратури, проведення масштабного антикорупційного розслідування щодо всіх членів кримінального сім'ї генпрокурора".

(Обережно, у пісні є ненормативна лексика)

Сама пісня і кліп жорстко висміюють життя російських прокурорів, які люблять відпочивати у Греції, виїздити закордон, але вести бізнес – лише в Росії, бо вони – патріоти.

"Кого надо допросим, порешаем, кирпич на голову уроним, рыбам скормим. Слишком резвых мы на зоне трудоустроим", - йдеться у пісні.

"Дружба, брат, это святое, без проблем твое уголовное дело закроем" – розкривають Толоконникова і Альохіна принципи допомоги один одному і ведення бізнесу.

Її приспів такий:

"Будь смиренным, будь кротким, подумай о тленном.
Хочешь мочить и не попасться,
Начальству будь верным.
Я люблю Россию, я патриот".

У пісня знайшлося місце і Новоросії: "Если кто-то меня спросит, строить или не строить Новороссию, конечно строить. Чем больше Россия, тем больше удои".

"Если хочеш позаботиться о своем тленном, Путину, сынок, до конца будь верним. Я люблю Россию, я патриот " – співають скандальні Pussy Riot.

Для гурту такі жорсткі відео – звична справа. Раніше вони знімали кліпи про біженців у Європі, вимагали у своїх піснях звільнити політичних в’язнів. Зрештою, нічого дивного – у 2012 році у Храмі Спасителя у Москві вони виконали свій скандальний "панк-молебен", у якому просили Богородицю прогнати Путіна.

За це Надія Толоконникова і Марія Альохіна 16 місяців відсиділи у в’язниці і були звільнені за амністією.

Як відомо, Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального обнародував масштабне розслідування про про бізнес синів генпрокурора Юрія Чайки.

У фільмі йшлося про те, що син генпрокурора Артем Чайка веде бізнес з дружинами глав Цапковської банди, засуджених за вбивства і акти насильства.

Чайка заявив, що вважає, що розслідування фонду про бізнес його синів Артема та Ігоря було "замовлено" головою фонду Hermitage Capital Вільямом Браудера і "спецслужбами США".