Діти хочуть, щоб батьки не постили їхні фото у соцмережі. Дослідження

— 12 березня 2016, 10:00

Насправді, такі правила хочуть встановити у себе вдома діти, – виявило американське дослідження.

Учасниками експерименту стали 249 родин, де були діти від 10 до 17 років. Їх опитали, які обмеження на використання гаджетів діють у домі.

У дітей також запитали, які правила вони хотіли б встановити своїм батькам. Дослідники знайшли сім схожих рис у відповідях, пише The Independent.

Що сказали діти?

Батьки не повинні ділитися у соцмережах інформацією про своїх дітей, включно із фото, без їхнього дозволу.

Діти хотіли, щоби дорослі більше часу приділяли їм і не користувались мобільними пристроями під час розмови та взагалі дозували спілкування з технікою.

Фото Lucélia Ribeiro/Flickr

Автори опитування також помітили серед дітей страх за свою безпеку, адже вони просили батьків не писати повідомлення за кермом під час руху чи на світлофорах.

Підлітки погодилися з тим, що батьки мають встановлювати правила для їхнього захисту, але заявили про бажання приймати свої рішення, в які ніхто не матиме права втручатися.

Діти також побажали, щоб дорослі самі виконували встановлені правила і припинили гортати соцмережі під час їжі.

Фото vcstar.com

Так чи інакше, батьки приватизували правила недоторканності приватного життя, щоб знизити ризик поширення особистої інформації дітьми, а виявилося, що діти стурбовані сильніше.

"Вдвічі більше дітей, ніж батьків, висловили занепокоєння тим, що члени родини занадто часто діляться особистою інформацією інших через Facebook чи решту соцмедіа", – прокоментувала результати Саріта Шонебек, асистуючий професор у школі інформації Університету Мічігана і співавтор дослідження.

"Багато дітей кажуть, що цей контент, викладений у мережу, змушує їх почуватись ніяково, а якщо батьки не припиняють так поводитись – то й взагалі спустошеними", – додала дослідниця.

Реклама:

Головне сьогодні