Українська вчителька посіла друге місце на конкурсі новаторів у Будапешті

— 18 березня 2016, 10:15

Перемогу учасники здобули у номінації "Гейміфікація" на міжнародному конкурсі Microsoft "E2 Educator Exchange" у Будапешті, повідомляє прес-служба компанії.

Працюючи у групах, вчителі мали виявити проблеми навчального процесу та запропонувати вирішення за допомогою офісного програмного забезпечення.

"Нашим завданням було виявити та вирішити одну з актуальних проблем, з якими стикаються вчителі. Перші хвилини уроку повинні захопити увагу та надихнути до роботи, тому ми розробили First Five Minutes – ігрову концепцію, яка створює атмосферу змагання та спонукає учнів до навчання", – розповіла Маргарита, яка викладає школярам англійську мову.

Гейміфікація – використання ігрової практики на початку уроку у вигляді вікторини у Excel.

Кожен учень за відповіді отримує до 5 залікових балів. Якщо школяр набирає від 3 балів –виграє частинку пазлу, з яких у підсумку має скластися цілісна картинка. Такий підхід, на думку викладачки, мотивує учнів до освоєння нового.

Викладачка Кіровоградського колегіуму Маргарита Калюжна (третя праворуч) на врученні нагород вчителям-новаторам у Будапешті. Фото Маргарити Калюжної з Facebook

Маргарита Калюжна бере участь у конференції E2 другий рік поспіль.

За інформацією організаторів, інші п’ять вчителів-фіналістів з України – Нінель Бардакова, Оксана Личковська, Віктор Клименко, Ярослав Киричков та Ірина Таран не змогли приїхати на форум, але були присутні онлайн.

Про "розумне програмування" за допомогою персонажів "Зоряних воєн" Ярослав Киричков розповідав "Українській правді. Життя".

Реклама:

Головне сьогодні