10 секретів вдалої бесіди від популярної радіоведучої. TED

— 19 березня 2016, 10:00

Вона знає ключові інгредієнти такої бесіди: чесність, стислість, чіткість та розумний баланс між слуханням та говорінням.

У своєму виступі TED Хідлі знайомить слухачів із 10 правилами хорошої комунікації.

"Багато хто з вас чув купу порад на цю тему, як то дивитися людині в вічі, заздалегідь продумати цікаві теми для обговорення, глядіти, кивати та всміхатися, щоби показати вашу увагу, повторювати те, що ви щойно почули, або резюмувати. Я хочу, щоби ви все це забули. Це дурня", – стверджує Селеста.

На думку радіоведучої, в тім, що ми не вміємо спілкуватися, почасти винні сучасні технології. Дослідники вирахували, що третина американських тінейджерів протягом для надсилають понад 100 текстових повідомлень. І більшість із них надають перевагу саме такій формі спілкування, а не розмові лицем до лиця.[L]

Імовірно, особисте спілкування – це найважливіше та, на жаль, найбільш знехтуване вміння, якому не навчають дітей ХХІ-го сторіччя, припускає Селеста.

Уникати багатозадачності, не просторікувати, не триматися за деталі, не знецінювати чужий досвід та не соромитися казати "я не знаю" – такими є поради Хідлі.

Нагадаємо, є цікава добірка розмов TED, присвячених дружбі, ролі у ній соцмереж та важливості подяки.

Реклама:

Головне сьогодні