У вбивстві дочок українського піаніста Холоденка поліція звинувачує їхню матір

— 22 березня 2016, 11:46

Про це офіційно заявили представники Департаменту поліції Бенбрука, які допитали жінку у лікарні, повідомляє американський телеканал CBS DFW.

"У нас є вірогідні підстави стверджувати, що вона здійснила ці вбивства", – сказав представник поліції на прес-конференції 21 березня.

Поліція також заявила, що колоті рани жінка нанесла собі сама. Докази цьому були знайдені на місці трагедії.

Піаніст Вадим Холоденко втратив двох дочок. Фото tatarstan-symphony.com

На минулому тижні дочки піаніста Вадима Холоденка були знайдені мертвими у власному домі родини у місті Форт-Верт, штаті Техас, США. Матір дітей також була вдома, у неї були множинні ножові поранення.

Спочатку було незрозуміло, хто саме викликав поліцію, однак керівник поліції Бенбрука розповів, що до служби 911 зателефонував сам Холоденко. Це трапилося о 9:27 ранку за місцевим часом.

"Він саме мав зустрітися із матір'ю дітей о 9:20, щоб забрати їх, як зазвичай", – повідомив коп.

Шеф поліції також заявив, що Холоденко второпів від побаченої картини: щойно він прибув туди, як знайшов матір дітей у вкрай поганому фізичному та психологічному стані, а потім дівчат, які лежали у спальні без жодних ознак фізичного впливу.

Поліцейські стверджують, що Холоденко співпрацює зі слідством і не вважається підозрюваним.

Його дружина має пройти психологічну експертизу під час перебування у лікарні.

За даними суду, пара перебуває у процесі розлучення.

У 2014 році до їхнього будинку двічі викликали поліцію, однак їхню причину у поліції оприлюднювати відмовилися.

Сусідк пари Террі Мессер розповів, що Циганкова, яка також є піаністкою, багато часу виховувала дітей сама: "Вона була домогосподаркою із двома дітьми. Її чоловік часто був відсутній… ніби подорожував. Вона була дуже милою. Жінка емігрувала з Росії, багато розмовляла з дітьми російською мовою".

Як повідомлялося раніше, на тілі п'ятирічної Ніки та однорічної Мікаели не було виявлено слідів травми.

До переїзду у США у 2014 році сім'я жила у Москві (Софія Циганкова — громадянка РФ).

Пара одружилася у 2010 році, але в листопаді минулого року подала на розлучення. У серпні 2015 року вони почали жити окремо.

29-річний Вадим Холоденко — володар золотої медалі міжнародного конкурсу піаністів імені Вана Кліберна, народився у Києві.

Реклама:

Головне сьогодні