Україна потрапила до 10 країн із найбільшою кількістю котів

— 22 березня 2016, 15:26

За даними порталу Worldatlas, який займається різними статистичними підрахунками, у нашій країні живе 7,5 мільйони пухнастих створінь.

На першому місці рейтингу – США, де живе аж 76,5 мільйона котів і кішок, 2-4 сходинку посіли Китай, Росія та Бразилія.

У Франції та Італії однаково люблять кішок – тому тут мешкає 9,5 мільйона чотирилапих.

Великобританія та Німеччина, так само, як і Україна, стали домівкою для 7,75 млн котів.

"В Україні надзвичайно велика популяція котів. Багато громадян країни тримають їх вдома, однак і на вулицях їх теж багато. Поводження з бездомними тваринами у країні завжди піддавалося критиці міжнародних організацій. Україні також бракує законів, які б захищали добробут тварин, тож господарі безкарно полишають їх на вулицях", – йдеться у звіті порталу.

Його автори також зазначають: в Італії коти мають багато привілеїв. Їм дозволяють вільно гуляти вулицями. У країні також розвинена мережа притулків, де тварин не присипляють.

Тим часом у Великобританії сильне законодавство щодо захисту тварин, однак 85% усіх кошенят з'являються незаплановано, тож кількість котів-безхатьків лишається значною. У 2013 році країна витратила 4 млн доларів на їх утримання у притулках.

В Україні проживає 7,5 млн котів, вважає портал WorldAtlas. Фото Marco Varisco/Flickr

Жителі Франції заводять котів не лише для задоволення, а й вважають їх компаньйонами чи навіть фешн-символами. Однак у країні діють суворі правила для власників тварин.

Коти обов'язково мають бути зареєстрованими у загальній базі і мати тату на шкірі чи мікрочіп, де вказано дані господаря.

Тим часом японці, які посіли 10-ту сходинку і поступилися у рейтингу Україні, мають довготривалі приязні стосунки з пухнастими.

У японській літературі та мистецтві коти нерідко стають головними героями – згадати хоча б мультфільми майстра анімації Хаяо Міядзакі. У країні навіть є котячий острів – Ташироїма – де котів настільки багато, що вони десятками зустрічають човни у порту.

На іншому острові Аошима у префектурі Шикоку співвідношення котів до людей становить 100:15.

У США в одній з трьох родин живе кіт.

Реклама:

Головне сьогодні