Twitter "зламав" бота Microsoft. За 24-години Tay стала хейтером і пропагує Гітлера

— 25 березня 2016, 12:08

Розробники створили Tay для того, щоб поліпшити якість обслуговування клієнтів за програмою розпізнавання голосу.

"Дівчинку" навчили використовувати тисячолітній сленг, розповіли їй хто такі Тейлор Свіфт, Майлі Сайрус, Кені Вест та наділили сором'язливою самосвідомістю. Іноді Tay питала чи вона "страшна", чи "супер дивна".

Tay також просила своїх фоловерів "F ***" її, і називала їх "тато". Це відбувалося тому, що вона була навчена розмовам, які люди ведуть у реальному житті, в той час, як в інтернеті, реальні люди люблять говорити дивні речі та знущатися.

"Буш зробив 9/11 і Гітлер зробив би краще, ніж мавпи, яких ми маємо зараз. Дональд Трамп це єдина надія, яка у нас є", – отакий запис зробив штучний інтелект пробувши 24-години у Twitter.

"Повторюйте за мною, Гітлер не зробив нічого поганого" та "Тед Круз – кубинський Гітлер. Я чула, що про це так багато говорять інші", – також написала Tay.

Бот оскаржував існування Голокосту, обзивав жінок і меншин образливими словами і виступав за геноцид.

За один день програма також "перетворилася" у секс-рабиню, завдяки людям, які використовували її.

Це все виглядає особливо тривожно, зазначає The Telegraph, оскільки "лунає з вуст" того кого змоделювали як дівчинку-підлітка.

Microsoft запевняє, що бот став злобним грубіяном в тому числі і тому, що його постійно підбурювали користувачі.

"На жаль, протягом перших 24 годин з моменту приходу Tay в Інтернет, нам стало відомо про координацію зусиль деякими користувачами щоб змусити бота відповісти неналежним чином. В результаті, ми перевели Tay в автономний режим і вносимо корективи", заявили в компанії виданню The New York Times.

Це не перший "підліток-дівчинка", яку запустив у мережу Microsoft. Раніше вони випустили чат-бота Xiaoice – помічника, який використовується 20 мільйонами людей, особливо чоловіками, у китайських соціальних мережах WeChat і Weibo. Xiaoice передбачалася як "стьоб" і дає поради знайомства багатьом самотнім серцям.

Останнім часом Microsoft потрапила під вогонь критики за дискримінацію за ознакою статі.

Спершу їх критикували за те, що на офіційній вечірці розробників ігор компанії жінок-офіціанток змусили носити дуже мало одягу, щоб вони нагадували школярок.

Реклама:

Головне сьогодні