Як пробудити у собі воїна: 10 порад від чемпіонки світу з джіу-джитсу

— 30 березня 2016, 09:58

Вірити у перемогу, чітко бачити її, зберігати спокій та пильнувати своє его - поради Кук стануть у пригоді й у повсякденному житті.

Їх наводить сайт Healthista.

1. Візуалізуйте точний результат, якого хочете досягти

Це звучить просто, бо так воно і є. Уявіть, як ви щось робите, як робите це правильно. Побачте процес та результат, це буде першим кроком до його досягнення.

"У мене було деякі труднощі, коли в мене був фіолетовий пояс, коли я щойно втратила віру в себе і не могла бачити себе переможницею, незважаючи на те, що виграла два європейські змагання – мені здавалося, що вони – просто щаслива випадковість. Тож я спитала поради в тренера, і він допоміг мені візуалізувати перемогу. Звучить справді як кліше, але мені реально допомогло", - поділилася Сем.

Фото з Instagram Саманти Кук

"Отже, для ментальної підготовки, я думаю про те, що зроблю першим (коли переможу) – намагаюся не думати ні про що інше. Це просто допомагає мені зосередитися та підтримувати мотивацію, і потім я вірю в те, що не можу програти. Я щиро вірю в те, що не програю, бо я вже бачила свою перемогу, і знаю, що буде. Я в неї вірю", - пояснила вона.

2. Радійте маленьким перемогам

Дозвольте собі визнавати свої маленькі досягнення – вони дуже важливі. Усвідомлення прогресу в будь-якій справі наближає вас до успішного її завершення. Будьте до себе добрі.[L]

3. Використовуйте "ефект аутсайдера"

Ви – аутсайдер? Скористайтеся цим. Ніщо не мотивує так, як те, що шанси проти вас. Використайте статус аутсайдера проти свого опонента, замість того, щоб сприймати його як свій недолік. Сумніви – це потужна річ, і ще потужніша, якщо ви їх правильно використовуєте.

"Я намагаюся переконати себе, що я – аутсайдер. Коли я тренуюся з хлопцями, не йдеться про змагання, бо це не так, ми у одній команді. Хороші хлопці – люблю їх до нестями. Але це таке задоволення, коли дівчина, яку вони минулого тижня лупцювали, тепер надирає дупи їм", - зазначила Кук.

Фото Dirima / Depositphotos

4. Знайдіть, що змусить вас дійсно захотіти перемогти

Ми всі схильні до змагання, просто рівні та способи конкурувати різні, але бажання змагатися є в кожного. Знайдіть те, що викликає в вас справжній "голод перемоги", як висловлюється Кук, і не соромтеся цього.

5. Використовуйте свої сильні сторони

До успіху веде багато доріг, вірте у свою власну. Лише те, що вона відрізнятиметься від чиєїсь іще, не означає, що вона менш ефективна. Використовуйте свої сильні сторони, тримайтеся стилю дій, який підходить вам найкраще.

Фото Reanas / Depositphotos

6. Зберігайте спокій у хаосі

Життя, і, зокрема, джіу-джитсу, підкидає нам некомфортні, хаотичні, сповнені адреналіну ситуації. Важливо зберігати відчуття зібраності та зосередженості.

7. Тримайте під контролем своє его (особливо коли програєте)

Як успіх, так і поразка – речі дуже відносні, і важливо вміти відривати погляд від конкретної сатуації, щоби побачити більшу картинку. Це допоможе не так сильно тиснути на самого себе.

8. Прийміть те, що ви не в змозі контролювати

Переживати через речі, які ви не в змозі змінити – це марнування енергії. Радше спробуйте підготуватися до того, що все може піти не так, прорахуйте різні варіанти.

Фото halfpoint / Depositphotos

9. Знайдіть свою щасливу пісню

Слухайте її перед тим, як братися за якусь важливу справу. Ритуал підготовки дуже впливає на стан вашого розуму. Між іншим, щасливі шкарпетки теж підійдуть.

10. Просто почніть

Іноді найбільше впевненості в собі та рішучості ми потребуємо для того, щоби почати щось нове.

Нагадаємо, існують спеціальні ранкові ритуали, котрі здатні зробити день вдалішим.

Реклама:

Головне сьогодні