Благодійним забігом вшанують пам'ять "кіборга" Брановицького

— 30 березня 2016, 15:37

Про подію у Facebook повідомила журналіст Анастасія Береза.

"Назва заходу дуже символічна. У нас із вами попереду не просто забіг, а цілий ультрамарафон пам'яті про тих, хто загинув на війні", написала журналістка.

21 січня виповнився рік з дня смерті Ігоря Брановицького, бійця 90 батальйону 95 бригади та захисника Донецького аеропорту.

Ігоря було вбито у полоні.

"Кількість людей на цьому забігу буде найкращим проявом нашої підтримки його родині і даниною його пам'яті. На забігу планує бути мама Ігоря - сильна жінка" додала журналістка.

Автор фото - Руслан Боровик "Багдад"

Анастасія Береза також розповіла про подібний досвід вшанування пам'яті загиблих військових у США.

"Що мені сподобалося, серед іншого, у США, так це спосіб, яким там оберігають пам'ять про загиблих військових. Не держава, а звичайні люди.

Встановлюють траурний "ветеранський" прапор під американським біля своїх будинків; розвішують тематичні плакати на стінах своїх кафе та офісів; ставлять фотографії загиблих (не обов'язково родичів) на робочих столах, влаштовують зустрічі з їхніми сім'ями. Надихає, що щось подібне зароджується і у нас", додала Береза.

Забіг розпочнеться у Пущі-Водиці у неділю, 3 квітня, об 11:00. Учасники стартуватимуть біля Української академії лідерства на вулиці Юнкерова, 47.

Реєстрацію проводитимуть з 9 ранку.

Для дітей дистанція становитиме 400, для дорослих — 3 км, 7 км, 14 км, 21 км.

Всі зібрані за реєстрацію кошти спрямують на облаштування вулиці імені Брановицького у Пущі-Водиці. Благодійний внесок становить 150 грн.

Для військових, учасників до 18 років та старше 60 забіг буде безкоштовним.

Всі, хто хоча б фінішує, отримають пам’ятні медалі, а призери і переможці – призи. Всім учасникам обіцяють воду, ключі від камери схову для речей.

Зареєструватися на подію можна на сайті і у Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні