У Львові дітей навчатимуть конструювати роботів

— 11 квітня 2016, 10:27

Перший лекційний курс для дітей від 8 до 12 років прочитають у квітні, а з вересня розпочнеться повноцінне навчання, повідомляє Zaxid.net.

"Перші заняття розпочнуться 16 квітня. Плануємо організувати чотири групи, але курс буде один для всіх – "Біомедична електроніка". Діти вивчатимуть, як працюють різноманітні сенсори (для вимірювання пульсу, нервових імпульсів, вологості) і навіть будуть робити датчики брехні", – розповіла керівник львівського центру робототехніки Boteon Наталя Грабовська.

Із вересня тут розпочнуть прийом школярів на повноцінний навчальний рік, під час якого ті вчитимуться програмувати роботів.

Учень львівського центру робототехніки Boteon. Фото з Facebook центру

"Це вже буде як окремий курс у школі. Здобуті під час нього навички і знання ми перевірятимемо на конкурсах. Кожних півроку серед навчальних центрів нашої мережі ми проводимо конкурси, на яких команди дітей працюють над одним проектом, який згодом представляють викладачам", – пояснює керівник харківського центру робототехніки і конструкторського бюро Boteon Олексій Резніченко.

Учні та вчителі львівського центру робототехніки Boteon. Фото з Facebook центру

Такі навчальні центри нині працюють у Черкасах, Одесі, Києві та у Харкові, з якого все й почалося. У квітні відкриваються нові заклади у Чернівцях, Львові та ще один, уже третій, у Києві.

"Загалом навчальна програма у нас поділена на кілька рівнів. Найлегший – для дітей від 8 років, де більше вивчається фізика й техніка, і найскладніший – для 16-17-річних підлітків, які працюють над своїми проектами", – пояснює Олексій Резніченко.

Учень львівського центру робототехніки Boteon. Фото з Facebook центру

Робот львівського центру робототехніки Boteon. Фото з Facebook центру
Реклама:

Головне сьогодні