Відтепер Facebook та Microsoft платять жінкам так само, як і чоловікам

— 12 квітня 2016, 10:49

Це означає, що відтепер жінки і чоловіки з однаковою кваліфікацією та досвідом роботи отримуватимуть однакову зарплату, пише Mashable.

"Ми постійно переглядаємо наші компенсації, щоб переконатися у рівності оплати, і ми робили це вже багато років. Я з гордістю повідомляю, що нині у Facebook жінки та чоловіки заробляють однаково", — написав у понеділок Лорі Матлофф Голер, віце-президент з кадрів у Facebook.

Це оголошення було зроблене напередодні Дня рівної оплати (Equal Pay Day), — щорічного заходу, який привертає увагу до нерівності в оплаті праці чоловіків та жінок на тих самих посадах і роботах. У західному світі його відзначають 12 квітня.

Загальна статистика свідчить, що жінки у середньому отримують 78 центів на кожен долар, який платять чоловікові.

У свою чергу IT-гігант Microsoft також оголосив, що майже повністю усунув гендерну різницю в оплаті праці своїх співробітників.

Жінки у компанії відтепер отримують 99,8 центу на кожен долар, зароблений колегою-чоловіком.

Фото MichalLudwiczak/Depositphotos

"Така статистика говорить про нашу прихильність до рівної оплати за однакову роботу, і мене надихають такі результати. Наше сьогоднішнє звернення — це ще один крок уперед на шляху досягнення більшої різноманітності та інклюзивного прогресу у Майкрософт та у суспільстві в цілому", — написала у своєму блозі Кетлін Хоган, виконавчий віце-президент із кадрової політики компанії.

Раніше таку саму заяву зробила компанія Intel — вперше їхні працівники зрівнялися у заробітній платі у 2015 році.

Водночас керівник Apple Тім Кук поінформував власників акцій компанії, що співробітниці у США заробляють 99,6 центу порівняно із оплатою праці чоловіків в 1 долар.

Ця блискуча статистика від технологічних компаній не змінює того факту, що найчастіше їхніми працівниками все ж залишаються білі чоловіки.

Понад 2/3 (68%) працівників Facebook є чоловіками, згідно з останнім звітом компанії.

Реклама:

Головне сьогодні