За зиму українці стали свідомішими: масово змінювали вікна, батареї і утеплювалися

— 20 квітня 2016, 17:05

Про це свідчать дані онлайн моніторингу сприйняття прогресу реформ, який спільно проводять TNS і Національна Рада Реформ.

Найпопулярнішими заходами стали: встановлення нових вікон (81%), утеплення стін (57%), встановлення лічильників газу та тепла (46% і 19% відповідно) та заміна батарей (34%).

Середній відсоток економії енергоносіїв внаслідок проведених робіт становить 21%.

Найпопулярнішими заходами стали встановлення нових вікон, утеплення стін, встановлення лічильників газу та тепла, заміна батарей

2/3 опитаних, які ще не проводили роботи для підвищення енергоефективності свого дому, планують провести такі роботи в майбутньому.

10% вказали, що проведуть такі роботи за будь-яких умов, а кожен 5-ий вказав, що буде проводити роботи для підвищення енергоефективності, якщо держава допоможе безкоштовним проведенням робіт.

2/3 опитаних, які ще не проводили утеплення свого дому, планують це зробити. Фото zastavkin/Depositphotos

30% вказали, що провели б такі роботи, у випадку якщо держава допомогла б коштами.

Лише 14% нічого не планують проводити.

Опитування проводилось методом онлайн опитування з 4.03.2016 – 14.03.2016. Географія дослідження - вся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

"Українська правда.Життя"

Реклама:

Головне сьогодні