На купюрі у $20 з'явиться зображення темношкірої жінки-рабині

— 21 квітня 2016, 14:59

Таке рішення озвучено Міністерством фінансів США, повідомляють американські видання.

На доларі буде розміщено портрет американської аболіціоністкі і борця проти рабства Гаррієт Табмен, яка й сама була рабинею.

International business times пише, що влада США провела опитування громадської думки, щоб з'ясувати, зображення якої жінки хотіли б бачити на нових банкнотах громадяни країни.

Серед фіналістів були також портрети Елеонори Рузвельт та іншої активістки руху за права чорношкірих громадян США Рози Паркс.

Коли саме зображення Табмен з'явиться на купюрі поки не ясно. За даними CNN, законопроект про нові $20 очікувався у 2030 році.

Такому вибору американців передує інше голосування за зміну дизайну купюри у $10.

Американська аболіціоністка і борець проти рабства Гаррієт Табмен, яка й сама була рабинею

На неї хотіли розмістити портрет першого міністра фінансів США Олександра Гамільтона, однак його кандидатуру громадяни США не підтримали, натомість виступивши за заміну портрету сьомого американського президента Ендрю Джексона на 20-доларовій купюрі.

"Жінка, лідер і борець за свободу! Я не можу собі уявити кращого вибору для дизайну банкноти у $20, ніж портрет Гаррієт Табмен", - прокоментувала цей вибір у своєму Twitter кандидат на посаду президента США від демократів Хіларі Клінтон.

Реклама:

Головне сьогодні