Зараз або ніколи: студентка здійснила камінг-аут "без статі" перед Обамою. Відео

— 25 квітня 2016, 15:12

Дівчині передали мікрофон під час зустрічі Обами із 500-ма студентами у Лондоні, повідомляє The Guardian.

"Я зараз зроблю щось жахливе — цей мій камінг-аут до вас з позиції людини, у якої немає статі… Великобританія не визнає таких людей в Акті рівності, тому у нас буквально немає прав", — заявила студентка.

Дівчина вперше зізналась на публіці, що вона належить до спільноти громадян, котрі не визнаються себе ні чоловіками, ні жінками.

"Насправді я хотіла запитати американського президента, чи шкодує він про вторгнення у Лівію, однак тут раптом я подумала, що настав чудовий час пролити світло на проблему, яку завжди ігнорують інші", — розповіла Мунір The Guardian.

Марія Мунір вважає себе людиною без статі. Скріншот з відео прес-служби Білого дому

"Я усвідомила, що якщо хтось і сприйматиме мене такою, якою я є, — то це точно має бути президент Обама — один із найвпливовіших чоловіків у світі. Я подумала: якщо він не зможе цього зробити або ж скаже щось негативне, це загальмує сприйняття людьми поняття "ліберальне суспільство" — ми ж у Великобританії вважаємо себе такими".

Барак Обама уважно слухає Марію Мунір. Скріншот з відео прес-служби Білого дому

Марія Мунір також сказала президентові США, що він має зробити більше для представників ЛГБТ у Північній Кароліні, де нещодавно законодавчо заборонили трансгендерам і транссексуалам користуватися вбиральнями за вибором — відтепер вони змушені відвідувати публічні місця згідно зі статтю, вказаною у сертифікатах про народження.

[L]

Президент США відповів дівчині: "Ти маєш відчувати натхнення через те, що ставлення суспільства до таких питань змінюється швидше, ніж до будь-яких інших… Звісно, тобі здається, що недостатньо швидко, так само як і решті людей, на кого впливає суспільна думка. Однак це добре, бо ви не маєте почуватись задоволеними, вам треба підштовхувати дискусії і змінювати думку інших".

"Але я вважаю суспільні тренди хорошими, ми рухаємось у вірному напрямку — частково завдяки таким сміливим та активним молодим людям, як ти", — додав Барак Обама.

Вчинок дівчини викликав схвалення серед багатьох людей, які схотіли її привітати. Журналісти просили її дати інтерв'ю, а сама Марія увесь цей час думала про те, якими спантеличеними мають почуватися зараз її батьки. Однак, на щастя, вони схвально поставились до вчинку своєї дитини.

Марія також розповіла, що вона походить з пакистансько-мусульманської спільноти, де така ідентифікація статі сприймається непросто. Тож вона дуже хвилювалася, чи не ображатимуть потім її та її батьків за відвертий камінг-аут.

За словами дівчини, вона зробила це задля усіх людей у світі зі схожими проблемами, які потім зможуть об'єднатися навколо її вчинку та змінити бодай щось.

Реклама:

Головне сьогодні