Як стати кулінарним чарівником: 5 порад від досвідчених шеф-кухарів
Це думка авторитетних шеф-кухарів та барменів.
5 простих порад, як "апгрейдити" себе як кухаря, отримало від експертів видання Today.
Додавайте цікаві відтінки звичайним стравам
Наприклад, шеф-кухар Джуді Чу рекомендує використовувати кочхуджан – гостру соєву пасту, популярну в корейській кухні. Як запевнила експерт, її можна додавати абсолютно до всього.
Чу, котра покинула кар’єру в фінансовій галузі та пішла за покликом своєї пристрасті до кулінарії, радить не марнувати нагод пробувати щось нове. Почніть зі страв, котрі ви часто готуєте – наприклад, м’ясоїду буде цікаво поекспериментувати на тему барбекю по-корейськи.
Фото Nattkamol/Depositphotos |
Ставтеся до овочів як до м'яса досвідчений
На думку Хосе Гарсеса, наступним світовим фуд-трендом буде саме креативність у приготуванні овочів.[L]
"Погляньте, як ми готуємо м'ясо, та застосуйте якісь із цих технік у роботі з овочами. Сухі приправи додають барбекю аромату. Отже, візьміть сухі приправи, посипте ними цілу головку квітної капусти та приготуйте на грилі, у вас вийде такий аромат барбекю", - зазначив шеф-кухар.
"Наближається сезон грилю, і завдяки приготуванню страв на вугіллі та на дровах ви отримаєте потужний аромат, не мусячи вкладати багато праці в сам інгредієнт", - додав він.
Фото gerasimov/Depositphotos |
Шукайте незвичні інгредієнти онлайн
Лише тому, що у крамниці коло вашого дому немає масла гхі, морської капусти тощо, не означає, що треба відмовлятися від приготування страви, яка вас зацікавила, наголосила Чу. Чимало цікавих спецій та інгредієнтів можна придбати в онлайн-магазинах.
Дотримуйтеся формули, коли змішуєте коктейль
Своєю методикою поділилася міксолог із нью-йоркського клубу Pegu Одрі Саундерс. На її думку, секрет у правильному співвідношенні кислих, солодких та міцних інгредієнтів у напої.
"Джин – це один із найбільш багатофункціональних та елегантних спиртних напоїв, із якими можна працювати", - поділилася Саундерс.
Фото з сайту Today |
Причому різні види джину вона використовує для різних коктейльних композицій, наприклад, Plymouth комбінує з солодкими інгредієнтами, а для негроні бере виключно Beefeater, бо він має цитрусовий відтінок.
"Коли ви приправляєте шматок риби або стейк, ви ж не використовуєте одну й ту саму приправу", - пояснила вона.
Спрощуйте процес та заощаджуйте час
Саундерс використовує звичайні скляні пляшки з-під газованок для змішування простих сиропів, а потім просто прикручує до них дозатор для алкоголю, щоби було легко наливати.
А кухар Чезаре Каселла готує пасту безпосередньо в соусі, заощаджуючи час та забруднюючи менше посуду.
Нагадаємо, нещодавно дієтолог у буквальному сенсі на пальцях пояснила, як вимірювати свою порцію, щоби не переїдати.