Тигрюля народила чотирьох дитинчат у Ялтинському зоопарку

— 4 квітня 2016, 12:26

Про це повідомляє агентство РИА Новости із посиланням на директора звіринця Олега Зубкова.

Тигрюлю ялтинському зоопарку близько 7 років тому подарувала Юлія Тимошенко.

"У нас чергове народження білих бенгальських тигрів. Народилися чотири малюки: дві дівчинки і два хлопчики. На жаль, мати, як і в перший раз, коли народжувала восени, відмовилася вигодовувати дитинчат, тому турбуються про них співробітники ялтинського зоопарку "Казка", — повідомив директор установи.

Білі тигри є рідкісними тваринами. Фото segodnya.ua

Він також розповів, що тигренята слабкі, перебувають на штучному вигодовуванні.

За словами Зубкова, усього в світі живуть 130 білих бенгальських тигрів.

Троє дітей Тигрюлі, котрі народилися восени 2015 року, померли від переохолодження із початком грудневих морозів. Ветеринари встановили діагноз: причиною загибелі тварин стало вірусне захворювання — антиген панлейкопенії ("котячої чумки").

Тигрюля і тигреня, яке народилося восени 2015 року, та згодом померло. Фото 24tv.ua

Керівництво Ялтинського зоопарку звинуватило у смерті тигренят владу Криму, яка відібрала у звіринця генератор електроенергії під час енергоблокади півострова з боку України.

Тоді директор і власник зоопарку Зубков вимагав відставки російського прокурора Криму Поклонської через "війну проти його зоопарків".

Підприємець Зубков також є власником парку "Тайган". Він активно підтримував анексію Криму Росією і псевдореферендум жителів Криму, однак потім жалівся, що російська влада знищує його бізнес.

Реклама:

Головне сьогодні