Найбільше лісу у 2015 році знищили на Луганщині та Донеччині — статистика

— 4 квітня 2016, 15:35

36% від усіх знищених дерев припадають на підконтрольні Україні території Луганської і Донецької областей.

Про це на у понеділок на прес-конференції заявила перший заступник голови Держлісагентства Христина Юшкевич, повідомляє Укрінформу.

"У 2015 році було незаконно вирубано 24 тис. куб метрів деревини, з яких найбільший обсяг — 36% — припадає на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей, де ведуться активні бойові дії", — сказала Юшкевич.

За словами чиновниці, збиток від незаконної вирубки лісу у 2015 році сягнув 85 млн грн, з яких було компенсовано лише 4,6 млн грн.

За 2015 рік в Україні знищили 24 тисячі кубічних метрів лісів. Фото cripo.com.ua

"Усього за фактами 1700 незаконних вирубок було передано 181 справу до правоохоронних органів. При цьому 1086 посадових осіб з лісової охорони притягнули до дисциплінарної відповідальності, там, де була доведена їх провина, а 108 чиновників, у тому числі й директорів підприємств, за зловживання службовим становищем було звільнено", — підсумувала перша заступниця голови Держлісагентства.

Вона також розповіла, що електронна система обліку деревини в Україні запрацює з 1 липня 2016 року. Чиновники сподіваються, система запобігатиме тіньовому обігу лісоматеріалів.

"Для вивозу деревини тепер оформлюватиметься транспортно-товарна накладна нового зразка, яка унеможливить незаконний вивіз деревини. На кожній колоді буде прикріплено електронну бірку, за відсутності якої правоохоронці зможуть затримувати вантаж", — сподівається Юшкевич.

Раніше у мережі з'явилось відео облисілих через вирубку карпатських лісів, яке зняли за допомогою дрона.

Місцеві мешканці намагаються врятувати дерева — так, у селі Верхнячка Сколівського району, що на Львівщині, селяни встановили шлагбаум на в’їзді до лісу, щоб не впускати лісовозів.

Реклама:

Головне сьогодні