Реабілітація пристрасним ритмом: ветеран АТО відкрив у Києві школу танго

— 18 травня 2016, 17:55

Він вирішив покликати у свою школу військових, котрі повернулися зі Сходу, — на реабілітацію. Про Олексія розповідає документальний спецпроект Hromadske.tv Абілітація.

"Танго може танцювати кожна людина. Зовсім не обов’язково мати ідеальну будову тіла чи бути красенем з довгими ногами", — переконаний Олексій.

"Вже ближче до "дембеля" у мене виникла ідея запросити солдат та офіцерів, які воювали в АТО, щоб вони займалися тут абсолютно безкоштовно", – розповідає він.

Фото hromadske.ua

Чоловік вважає танго дієвим способом психологічної й фізичної реабілітації та адаптації: "Я хочу, щоб до нас приходили люди, які обожнюють аргентинське танго. І щоб серед них було все більше тих, хто пройшов військову службу, бойові дії і тих, хто потрапив під обстріли".

Один із учнів школи, Віктор Кардаш, котрий у результаті вибуху міни втратив ногу, познайомився тут зі своєю майбутньою дружиною.

Фото hromadske.ua

"Через місяць після ампутації я познайомився з дівчиною, а згодом зробив їй пропозицію одружитись. Вона погодилась. Я вирішив показати, що зможу затанцювати наш перший весільний танок. Я думаю, все можливо. Все в наших руках. Так, є певні обмеження, однак коли ти цим займаєшся, то показуєш, що обмежень насправді немає, вони лише в тебе в думках", — розповів щасливий чоловік.

Фото hromadske.ua

"Абілітація"– документальний спецпроект Hromadske.tv про людей, які пережили війну на сході України, але знайшли в собі сили та приховані резерви, щоб жити повним життям та стати затребуваними та корисними в суспільстві.

Реклама:

Головне сьогодні