Українці взяли "бронзу" на всесвітній олімпіаді з програмування

— 19 травня 2016, 16:41

В команду входять студенти Львівського національного університету Віталій Герасимов, Роман Білий і Тарас Савицький під керівництвом тренера і колишнього багаторазового учасника та призера олімпіади Василя Білецького (в 2008 році він був у складі команди, яка взяла "золото" на цьому ж чемпіонаті), пише ain.ua.

На цьому чемпіонаті студенти змагаються у вирішенні завдань з програмування на швидкість. Українська команда за відведений час зуміла вирішити 9 завдань.

Проміжну таблицю медалістів опублікував Остап Коркуна, український програміст, один з перших українців у штаті Facebook

Проміжну таблицю медалістів опублікував Остап Коркуна, український програміст, один з перших українців у штаті Facebook.

[L]Перше місце на чемпіонаті зайняла команда Санкт-Петербурзького державного університету, яку підтримував підприємець Віктор Шабуров (генеральний директор Looksery, компанії, яка в минулому році стала частиною Snapchat).

На другому місці - китайська команда з Шанхайського університету Джао Тонга, на третьому - команда з Гарварда.

"Золото", "срібло" і "бронза" розподіляються тут між декількома командами. Наприклад, команди, що зайняли з першого по четверте місце, – це все золоті медалісти.

Команда студентів-програмістів Львівського національного університету

AMC-ICPC - це всесвітня міжнародна студентська олімпіада з програмування, яка проводиться щороку. Цього року олімпіада проходила в Пхукеті.

Це - найбільша студентська командна олімпіада з програмування. Чемпіонат проводиться з 1977 року за підтримки асоціації обчислювальної техніки ACM.

Реклама:

Головне сьогодні