Напружений графік і робота в саду: як живеться собакам Обами. Фото

— 30 травня 2016, 14:32

Пара португальських водяних собак — хлопчик Бо та дівчинка Санні — тішать усіх своїм чудовим хутром, білими грудями та лапами не де-небудь, а у самісінькому Білому домі.

І у них є особистий графік, так само, як і в самого президента, пише Mashable із посиланням на AP.

"Усі хочуть побачити їх та сфотографуватися з ними", — каже Мішель Обама, дружина президента США.

"У мене є нагадування: на початку кожного місяця я розглядаю усі запрошення для Бо та Санні і підтверджую чи скасовую їхні візити".

Обидва собаки розважали людей на Великдень, в Бо супроводжував свою господарку, коли вона особисто вітала туристів на честь річниці інаугурації Барака Обами.

Бо і Санні також приходять до поранених солдат та дітей у шпиталях, коли їх напередодні Різдва відвідує сама Перша леді США.

Президент США Барак Обама чухає животика Санні. Фото з блогу Мішель Обами

Щоб зрозуміти, наскільки популярними стали ці двоє серед американців, варто згадати випадок, коли у січні 2016 року поліція заарештувала чоловіка, який прямував до Вашингтона, щоб викрасти одного з собак.

7-річний Бо приєднався до родини Обами у 2009 році, і був подарунком. Справа в тому, що президент пообіцяв своїм дочкам: вони одержать собаку після виборів.

4-річна Санні з'явилася у родині у 2013 році.

У Бо окрім смачного харчування і привілейованого становища є й обов'язки: він допомагає головному садівникові Білого Дому Дейлу Хені.

"Він йде з дому щоранку з Дейлом… Супроводжує усіх працівників Національного парку і оглядає з ними дерева", — каже місіс Обама.

"Я думаю, він гадає, що у нього й справді є робота, бо до обов'язків пес ставиться дуже відповідально. Коли я виходжу надвір і бачу його, Бо ігнорує мене — вся його увага прикута до садівників".

Звісно, у обох чотирилапих чудове життя. "Вони можуть сидіти у мене на колінах, на моєму стільці, обіймаються зі мною. Я люблю лежати на підлозі та дмухати у їхні мордочки. Ще мені подобається змушувати їх бігати і ганятися одне за одним", — відверто розповідає господиня Білого Дому.

Сам президент пообіцяв напередодні завершення свого терміну "прибрати усе у домі, бо собаки інколи знищували речі і вчиняли розгардіяш".

Тим часом місіс Обама скаржиться на Санні: "Інколи вона йде з кухні, снідаючи дорогою, і розкидає корм аж до іншого кінця Білого Дому".

Реклама:

Головне сьогодні