Виборці проти Клінтон: як американці висміюють екс-держсекретаря

"Якось сімейство Клінтон заїхало на автозаправку. Побачивши власника цієї заправки, Хілларі впізнала у ньому хлопця, з яким вони разом навчалися в коледжі.

Вона розповіла своєму чоловікові, що в юності той пропонував їй вийти за нього заміж.

Реклама:

Білл зауважив: "Якби ти вийшла за нього заміж, була б тепер дружиною автозаправника".

На що Хілларі відповіла: "Ні, якби я була його дружиною, він став би президентом", – це доволі "бородатий" анекдот, у якому яскраво відображена вдача екс-держсекретаря США.

[L]І дійсно, Хілларі Клінтон завжди вирізнялася своїм залізним характером, дехто бачить у ній навіть чоловічі риси.

Реклама

Та не всім до вподоби така норовистість та упевненість у собі. До того ж, американський народ дещо сумнівається у прозорості та чесності Хілларі.

Усе це разом пояснює, чому Америка виступає проти її бажання стати президентом США.

Війна хештегів: #HillarySoQualified

Усе почалося з того, що Берні Сандерс заявив, що сумнівається у компетентності Хілларі Клінтон, яка раніше голосувала за війну в Іраку й підтримувала угоду про вільну торгівлю з Панамою.

Після цих слів прихильники колишнього держсекретаря почали постити в її підтримку хештег #HillarySoQualified (#ХілларіТакаКомпетентна), проте інші користувачі соцмереж відразу ж його висміяли.

Реклама

За тегом #HillarySoQualified користувачі Twitter згадують усі помилки та вади Клінтон, які вказують на відсутність її компетентності як потенційного президента США.

Наприклад, "#ХілларіТакаКомпетентна, що не може згадати жодного мирного досягнення за весь час керівництва Держдепом", – жартує Goodbye Third Way.

Висміяли за долар: #ImNotKiddingMaddi

Також у соцмережах набрав популярності й інший хештег. Користувачі стали висміювати кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон через лист, який нібито вона відправила жінці на ім'я Мадді.

У листі Клінтон абсолютно серйозно просить у незнайомки один долар для передвиборної кампанії.

Реклама

Жінка виклала в Twitter лист, що прийшов з поштової скриньки HillariClinton.com, де викладена інформація про останні праймеріз, та з проханням перевести гроші на передвиборчу кампанію Клінтон.

"Я не жартую, Мадді, мені потрібен один долар цієї ж секунди", – йдеться в назві теми листа. Згодом, хештег #ImNotKiddingMaddi (#ЯНеЖарутуюМадді) поширився серед соцмереж.

Після цього Хілларі стала героєм багатьох мемів. Користувачі таким чином висміяли її фанатичне ставлення до виборчих перегонів.

Змити Америку

Ця агітація розрахована на тих, кому не до вподоби нинішній президент США. Хілларі порівнюють із Бараком Обамою.

Реклама

Продаються безліч сувенірів із зображенням президента та написом "Я засунув Америку в унітаз. Проголосуйте за Хілларі. І вона спустить воду" (I Put America In the Toilet. Vote for Hillary. And She'll Put the Handle).

У соцмережах популярним є фото із таким написом на задньому вікні автомобіля.

На eBay таку наклейку можна придбати за $2,99.

На eBay таку наклейку можна придбати за $2,99

Озлоблена Клінтон

Багато хто висміює потенційного президента за її складний характер.

Реклама

Суперники-республіканці часто описують характер Клінтон як стервозний та агресивний.

На фейсбуці створено групу Hillary The Bitch. А в таких інтернет-магазинах, як ViralStyle та RedBubble, можна придбати футболку із написом: "Життя – стерво. Не оберіть ще одну!" (Life's A Bitch! Don't Elect One!).

"Життя – стерво. Не оберіть ще одну!" Фото Jenna Johnson

HILLARY– LIAR

За опитуванням ABC News, найбільш часто прізвище Клінтон асоціюється зі словом "Liar", "брехун" – 178 згадок поряд з Хілларі.

На другому місці стоять такі слова, які описують колишнього держсекретаря, як "нечесна", "не заслуговує довіри" та "злочинна".

Реклама

Плакат зі слоганом "Hillary Clinton – Liar" можна придбати онлайн.

На сувенірах та плакатах пишуть великими літерами HILLARY і чотири з них (LIAR – брехун) виділяють яскраво червоним кольором. Виглядає ефектно.

"Повісте його на вікно, на вашому газоні, або просто носіть на черговому публічному заході", – пишуть ThePeoplesCube.

Колишнього держсекретаря описують такими словами як "брехун", "нечесна", "не заслуговує довіри" та "злочинна"

Задовольнити США

Реклама

Скандальний кандидат від республіканців Дональд Трамп не жалкує гострого слівця для його конкурентів у політичних перегонах, вишукуючи найбрудніші подробиці з їхнього минулого.

"Якщо Хілларі Клінтон не може задовольнити чоловіка, що змушує її думати, що вона може задовольнити Америку?" – якось пожартував він в своєму Twitter, натякаючи на скандальну історію Білла Клінтона і Моніки Левінські.

Якщо Хілларі Клінтон не може задовольнити чоловіка, що змушує її думати, що вона може задовольнити Америку? – пожартував Трамп

Пізніше Трамп видалив цей твіт, але у соцмережах стало популярним фото з подібним антислоганом щодо Клінтон.

На цьому фото зображено чоловіка, який тримає в руках плакат з надписом: "Вона не могла задовольнити її чоловіка, вона не зможе задовольнити Америку".

Трілларі

Реклама

Користувач Reddit об'єднав двох претендентів на пост президента США Дональда Трампа і Хілларі Клінтон, поєднавши їхні обличчя у фотошопі. Портрет, який вийшов, був названий Трілларі (Trillary).

На сайті Imgur, куди було завантажено фотографію, зображення зібрало майже 1,5 мільйона переглядів. Коментатори на Reddit залишили під знімком понад 560 повідомлень.

"Дехто каже, що Трамп буде поганим президентом. Дехто каже, що Хілларі. Я кажу, що найгіршим буде Трілларі", – коментує фото один із користувачів Twitter.

Користувач Reddit об'єднав двох претендентів на пост президента США

Уникайте Хілларі

В App Store з'явилася гра-додаток для смартфонів під назвою "Уникайте Хілларі". В описі сказано, що додаток є політичною аркадною грою сатиричного характеру, яка не тільки змусить вас засміятися, але й підніме важливі теми для обговорення.

Реклама

"Робіть усе можливе, будьте невловимими, аби уникнути Хілларі", – головна мета гри.

Творці зазначають, що фотозображення у грі використовується відповідно до застосування з метою пародії й політичної сатири, що передбачено статтею 107 Закону про авторське право США.

В App Store з'явилася гра-додаток для смартфонів

Стріт-арт проти Хілларі

Тільки-но Клінтон оголосила про свою заявку на пост президента США, на вулицях Нью-Йоркського району Бруклін з'явилися великі "анти-Хіллерівські" плакати.

Анонімному вуличному художнику не сподобалася ідея Хілларі, яка повідомила, що буде засновувати свою президентську кампанію в штаб-квартирі у Брукліні, Нью-Йорк.

Реклама

"Клінтон могла обрати для своєї штаб-квартири більш скромне місце, ніж район, населений кінозірками і представниками шоу-бізнесу", – прокоментували автори The Telegraph.

Анонімному вуличному художнику не сподобалася ідея Хілларі відкрити штаб-квартиру у Брукліні, Нью-Йорк

На вулицях міста митець зобразив Хілларі у чорно-білих кольорах, на кшталт поліцейських плакатів "Увага, розшук". Зловісні фотографії супроводжувалися підписами: "Не кажу щиро", "Не говорю амбітно".

Художник своїм стріт-артом висміяв усі вади Клінтон та використав усі слова, якими описували та описують колишнього держсекретаря протягом усієї її кар'єри.

Наталія Семенуха, спеціально для УП.Життя

Реклама:

Головне сьогодні