Не вір очам: як австралійська блогер збрехала у книзі, що вилікувала рак дієтою

— 8 травня 2016, 09:49

До цього дівчина встигла випустити мобільний додаток і надрукувати книжку з "цілющими рецептами" та неправдивою розповіддю про те, як її рак зник під дією безглютенової та безцукрової дієти і альтернативної терапії, котра нібито діяла всупереч постулатам традиційної медицини.

Своєю "сповіддю" жінка надихнула на таке "лікування" тисячі людей по всьому світу, пише The Independent.

У різних виданнях блогер також стверджувала, що вона хвора на рак крові, печінки, матки та селезінки.

Вона розповідала, що лікарі спочатку дали їй шість тижнів життя.

Пізніше жінка, яка також є матір’ю, зізналася у брехні про рак і пообіцяла перевести кошти від продажів книжки на благодійність, які поки не надійшли.

"Зцілена" від раку Бель Гібсон. Фото media-mode.com

У відео-інтерв’ю Бель Гібсон повідомила про те, що її діагноз був несправжнім, чим викликала гнів публіки. Однак при цьому жінка не мала надто стурбований вигляд.

Вона розповіла, що у 2009 році до її дому завітав невідомий німецький фахівець, який практикував альтернативну медицину, і за допомогою дивного приладу виявив у неї рак мозку. Бель була впевнена у діагнозі до 2011 року – допоки сканування не показало, що вона абсолютно здорова.

Жінка переконує, ніби була травмована, коли почула, що у неї немає раку, і збиралася одразу розповісти про все своїм прихильникам, але побоялася реакції преси.

"Щойно я почула точну відповідь "Ні, у вас немає раку", я була дуже пригнічена і відчула горе", – стверджує Бель Гібсон.

Обкладинка книги Бель Гібсон нібито зі "здоровими рецептами, які допомогли їй подолати рак"

Белл розповідала усім, що їй 26 років, хоча насправді вона має два свідоцтва про народження, і їй може бути 23 роки. Сама дівчина переконує, ніби не пам’ятає, скільки їй років.

Її книга рецептів має назву "Увесь буфет" (The Whole Pantry). Найцікавіше те, що надрукувало її авторитетне видавництво Penguin, яке визнало скарги про публікування неперевіреної інформації.

Видавці пообіцяли передати 30 тисяч австралійських доларів до австралійського фонду захисту прав споживачів.

Бель Гібсон тривалий час була символом мужньої боротьби з раком. Фото media-mode.com

Юристи установи мають намір судитися з жінкою через порушення законів.

Про ймовірне шахрайство Бель Гібсон, яка вела аккаунти у Twitter та Instagram (понад 150 тисяч підписників) під нікнеймом @healing_belle, вперше заговорили на початку 2015 року, коли австралійські благодійні фундації не отримали від неї обіцяних коштів.

Згодом стало відомо про неспівпадіння у віці дівчини.

Тим часом мобільний додаток за книгою було визнано одним із найкращих мотиваційних мобільних ресурсів 2013 року – так вказано на сайті компанії Бель. Його й досі можна придбати на Google Play.

Реклама:

Головне сьогодні