Астрофізики розповіли, коли нам варто чекати сигналу від прибульців

— 17 червня 2016, 10:00

Астрофізики вирахували, що менше 1% нашої власної галактики охоплено радіосигналами від людей, які ми посилаємо до космосу.

Якщо схожий принцип застосувати до інших планет, це означає, що позаземна комунікація не буде можливою ще півтори тисячі років, пише The Daily Mail.

Когось це заспокоює, когось навпаки — розчаровує.

Однак цей час дасть можливість людській цивілізації розвинути технології, які зможуть протистояти будь-якій загрозі.

Якщо іноземна цивілізація більш розвинена, ніж ми, то вона вже найімовірніше знає про наше існування.

Про це говорить група дослідників, які попереджають нас, що ми маємо бути обережнішими з повідомленнями, які надсилаємо.

Дуглас Вакоч, президент неприбуткової організації з Сан-Франциско Meti (Messaging Extraterrestrial Intelligence) International розповів виданню Forbes, що сигнали, які ми надсилаємо з надією, що їх помітять інопланетні цивілізації, є занадто простими чи навіть примітивними.

"Занадто пізно приховати себе у всесвіті, тому ми повинні вирішити, як ми хочемо презентувати себе", — сказав Вакоч.

Дослідники з університету Корнелла використали математичне моделювання, щоб вивчити парадокс Фермі.

Йдеться про те, що мільярди планет, схожих на Землю, існують у нашій галактиці, і досі ніхто з нами не зв'язався.

Науковці, які презентуватимуть свої розрахунки на щорічній зустрічі Американського астрономічного товариства цього тижня, кажуть, що такий результат не має бути несподіванкою.

Вони скаржаться, що ТВ та радіосигнали, які надсилає людство, досягають відстані лише 80 світлових років у нашій Галактиці.

Це означає, що вони могли досягти 8531 зірки та 3555 планет, схожих на Землю. Однак, за словами вчених, це занадто мало, аби сподіватися на відповідь.

Дослідники базують свій висновок на явищі, відомому як Mediocrity Principle — він стверджує, що земля фізично не особлива і не унікальна, і тому інопланетяни навмисне її не шукатимуть.

Натомість сигнали від прибульців розпорошуватимуться по всій галактиці, як і наші.

Базуючись на цих висновках, дослідники і встановили, що пройде ще 1500 років, доки ми опинимося у діапазоні повідомлень досить далеких світів для нас, щоб отримати сигнал від розумного інопланетного життя.

Дослідники кажуть, що це не означає, ніби неподалік від нас немає іншого життя. Вони лише стверджують, що навряд чи ми почуємо хоча б щось про інопланетян до того часу.

Містер Соломонідес та професор Терзіан встановили, що нам не варто чекати контакту, доки наші власні комунікації не досягнуть приблизно половини зірок і планет нашої галактики.

Приблизно 200 мільярдів зірок складають лише Чумацький шлях, і він простягається на понад 100 тисяч світлових років.

Наша власна Сонячна система розташована на відстані 26092 світлових років від центру галактики.

Натомість вчені радять усе одно не припиняти прислухатись до космосу.

Реклама:

Головне сьогодні