Тест

Вчитель за допомогою яблук показала, як дітей ранить цькування

Роузі Даттон навчає дітей релаксації та духовному і розумовому збагаченню. Нещодавно вона розповіла про свій урок на сторінці Relax Kids Tamworth у Facebook.

"Сьогодні в одному з наших класів я показала дітям два яблука (діти спочатку цього не знали, однак я впустила одне з яблук на підлогу, яке саме, важко було сказати, бо обидва мали однаковий вигляд). Ми говорили з дітьми про яблука, і обидва малюки описали однаково: вони були червоні, того самого розміру і достатньо соковиті для того, щоб їх можна було з’їсти.

Я взяла те яблуко, яке впустила на підлогу, і розповіла дітям, як воно мені не подобається. Я думаю, воно огидне, - сказала я їм. У нього жахливий колір, а стебло занадто коротке. Я сказала: воно не подобається мені, тож не має подобатися і вам", - так розпочала свій урок вчителька.

Дехто з дітей подивився на Роуз, ніби вона була божевільною. Однак вчитель пустила яблуко по колу, і, на її прохання, діти ображали фрукт: "ти не пахнеш, напевне, у тобі є хробаки, я навіть не знаю, навіщо ти існуєш".

Вчительці навіть стало шкода бідного яблука.

Фото з Facebook Relax Kids Tamworth

Потім вона пустила по колу інше яблуко, якому усі школярі говорили хороші слова: "Ти чудове, Твоя шкірка красива, Який у тебе гарний колір".

Згодом вчителька забрала обидва фрукти, обговоривши з дітьми зовнішній вигляд ще раз: яблука не змінилися.

І тут вона розрізала їх. Те, до якого усі були добрими, було чистим, соковитим та свіжим.

Однак те яблучко, якому говорили погані речі, було всередині побитим, ніби у синцях.

"Я думаю, що для дітей то був момент просвітлення. Вони дійсно зрозуміли: те, що ми побачили всередині цього яблука забиті місця, кашка це те, що відбувається всередині кожного з нас, коли хтось утискає нас своїми словами або діями.

Коли діти стикаються з буллінгом, вони жахливо почуваються всередині, та інколи не показують чи не говорять іншим, як саме вони почуваються. Якби ми не розрізали те яблуко, ми б ніколи не дізнались, скільки завдали йому болю.

На відміну від яблука, ми можемо припинити цькування та образи. Можемо навчити дітей, що не можна казати погані слова одне одному, і треба обговорювати, як від наших слів та дій почуваються інші. Ми можемо навчити малих стояти горою одне за одного і зупиняти буллінг у бідь-якій формі – так, як одна маленька дівчинка, яка на уроці відмовилася говорити погані слова яблуку".

"У язика немає кісток, однак він може розбити серце. Будьте обережними зі своїми словами!", підсумувала талановита педагог.

Лист вчительки із розповіддю про урок набрав 232 тисячі поширень на Facebook та 172 тисячі лайків.

Згодом вчителька написала, що не очікувала такої реакції, адже часто використовує схожі техніки на своїх уроках.