Правила поведінки на воді, які усі батьки мають знати

— 5 червня 2016, 10:58

Перш ніж брати дітей до води, варто почитати і нагадати собі правила поведінки, наведені американською Асоціацією шкіл плавання. Їх опублікувало видання BuzzFeed.

1. Відведіть малюка на уроки плавання. Найкраще починати з піврічного віку і продовжувати щонайменше рік.

2. Постійно спостерігайте за дитиною, не лишайте її у воді наодинці.

3. Вивчіть правила порятунку і надання першої допомоги. Тут є інструкція від американського Червоного хреста. Щоправда, англійською.

4. Створіть низку дій, які ваш малюк має виконати перед тим, як потрапити у воду. Зокрема, вдягнути костюм для плавання, рятувальний жилет або надувні наруків’я, нанести сонцезахисний крем.

[L]"Якщо ви вчите дитину однаковому ритуалу і не порушуєте його, малюк не бігтиме у воду непідготовленим", – каже Сью Макі, виконавчий директор Асоціації шкіл плавання. Вона порівнює цей ритуал із підготовкою до сну.

5. Гарна ідея вигадати вербальний сигнал, що тепер усім можна йти до води. Це може бути смішна фраза з віршика. Наполягайте на тому, щоб діти йшли пливати лише після сигналу.

6. Не дозволяйте малій дитині бути у воді самостійно без підгузків для плавання або рятувальних надувних засобів. Якщо це правило буде обов’язковим, малюк сам шукатиме засоби захисту на воді і не піде без них купатися, тож вам не доведеться бігати за ним із надувним кругом.

Фото phakimata/Depositphotos

7. Не використовуйте плавзасоби чи надувні наруків’я, коли вчите дитину плавати або коли вона намагається плавати вже самостійно.

Якщо дитина плаває з надувними наруків’ями, і вона, і батьки покладаються на те, що вони триматимуть на воді. Тому малюк не вчиться триматися на воді самостійно і правильно плавати. Якщо він потім впаде до басейну випадково, він чи вона не знатимуть, як плисти до берега, – застерігає Сью Макі.

Вона також попереджає, що наруків’я часто здуваються або можуть сповзти.

8. Переконайтеся, що діти вчаться плавати без окулярів і можуть відкривати очі під водою.

Фото Antartis/Depositphotos

9. Практикуйтеся з дуже малими дітьми, опустивши їхнє обличчя під воду у ванній, щоб вони пускали бульбашки. Так малеча звикає до води і майбутнього пірнання.

10. Вигадайте план безпеки на воді для своєї родини.

Важливою частиною плану є тренування вигаданих надзвичайних ситуацій на воді, які допоможуть дітям зрозуміти, що хтось потребує допомоги, і дізнатися, що треба робити в такому випадку. Навчіть дитину подавати сигнали, що допомоги потребує вона.

11. На пляжі завжди шукайте затемнені місця, щоб після води малюки могли там сховатися, не лишаючись на сонці.

12. Переконайтеся, що діти одягнені у рятувальні жилети на катерах, яхтах, човнах.

Реклама:

Головне сьогодні