Що "Гра престолів" і решта серіалів роблять із сімейним життям

— 8 червня 2016, 18:08

Девід Шпігельхальтер, який опікується у навчальному закладі статистикою, розповів, що нині британські подружжя мають на 40% менше сексу, ніж 20 років тому, пише Mashable.

Раніше дослідники висловлювали хвилювання, що пристрої на кшталт iPad, які люди беруть із собою в ліжко, не дають їм сумувати. Так само, як і кохатися.

Однак Шпігельхальтер стверджує, що нині вплив серіалів є ще токсичнішим, і у цьому варто звинувачувати шоу, які викликають залежність — зокрема, "Гру престолів".

"Суть у тому, що нині у нас є масові зв'язки, час у мережі, постійне перевіряння телефонів — порівняно з періодом кілька років тому, коли телевізор вимикали о 10:30 вечора, бо більше нічого було там дивитись. Зараз допомогти може навіть відключення електроенергії. Люди мають менше сексу, і це правда", — зауважив фахівець.

У сьомому сезоні Дейнеріс Таргарієн з'являється оголеною у відвертій сцені. Фото techinsider.io

За словами професора, якщо так піде далі, британські подружжя не матимуть сексу взагалі вже у 2030 році.

Так, за даними Кембриджського університету, у 1990 році пари займалися сексом близько 5 разів на місяць, однак у 2010 році вони дозволяли собі це лише 3 рази на місяць. Таким чином, показник впав на 40% за 20 років.

Нині британські пари мають секс лише 3 рази на місяць, хоча 20 років тому це відбувалося на 40% частіше. Фото diego-cervo/Depositphotos

Дослідники опитали сексуально активні пари у віці від 16 до 64 років.

"Один із науковців у звіті згадував саме iPad. Але я переконаний, що справа у всіх онлайн-сервісах, які пропонують серіали. Боже мій, треба ж передивитися кожну секунду "Гри престолів!" — попередив професор Шпігельхальтер.

Реклама:

Головне сьогодні