Хто пророкує перемоги і поразки? Оракули футбольних чемпіонатів

— 9 червня 2016, 11:53

Результати німецької збірної передбачатиме неупереджений австралієць з Лейпцига – самець коали Обі-Обі, повідомляє Німецька хвиля.

Свій перший прогноз він зробить 12 червня перед матчем збірної Німеччини зі збірною України.

Свій перший прогноз Обі-Обі зробить 12 червня. Фото zoo-leipzig.de

Свої прогнози щодо цьогорічного турніру вже зробила слониха Целла зі штутгартського зоопарку. На її думку, чемпіоном стане збірна Північної Ірландії.

На останніх чемпіонатах найвідомішими тваринами-оракулами були:

Восьминіг Пауль

Він не був першим футбольним оракулом, але робив найточніші прогнози. На Чемпіонаті світу 2010 року восьминіг з обергаузенського акваріума правильно передбачив результати всіх матчів німецької збірної.

Пауль - не був першим футбольним оракулом, але робив найточніші прогнози. Фото tochka.net

Слониха Неллі

Вона з нижньосаксонського "Серенгеті-парку" і є справжньою футболісткою. Свої прогнози на Чемпіонаті світу 2010 року вона робила, забиваючи голи у справжні футбольні ворота.

Восьминіг Реґіна

Вона була другим після Пауля відомим восьминогом-оракулом. Під час Чемпіонату світу 2014 року вона правильно передбачила результат першого матчу у груповому турнірі, проти помилилася з прогнозом на інші два матчі першого раунду. Наступницею Реґіни на "Євро-2016" може стати восьминіг Анна з акваріума Констанца.

Опосум Гайді

Тварини-оракули роблять прогнози не лише під час спортивних подій. Косоока самка опосума Гайді, наприклад, у 2011 році передбачила кількох лауреатів кінопремії "Оскар". Вона була дуже популярною та навіть брала участь в американських телешоу.

Реклама:

Головне сьогодні