#яНеБоюсьПомирати. У мережі флешмоб проти замовчування історій гибелі в АТО

— 11 липня 2016, 14:11

Ідею писати свої історії з фронту запропонував командир взводу 122-го батальйону 81-й десантно-штурмової бригади Масі Найєм.

На пропозицію не замовчувати гибелі військових в АТО одразу відгукнулися журналісти.

[L]Свою історію знайомства із військовим, який незабаром загинув, розповів кореспондент Володимир Михайлов.

"Він мій тезка, але на 7 років молодший... Одразу за рішенням командира організував екскурсію по промці... Ми навмисно його не писали, він показував точки, ми спілкувались з бійцями на місці, а з ним... Ми знали його всього кілька годин... Але ці години інколи вартують цілого життя, коли розумієш що свій... Ще більше вартують, коли СВОГО вже НЕМА...", – написав він.

Підтримала колегу й журналістка Ірина Баглай.

"Мое тепло и доброта для тех, кто не боится умереть за нас. Светлая память погибшим и до встречи тем, кто держит оборону!"

Користувачі Facebook почали відгукуватися на акцію й викладати свої історії.

"Потім, я вперше відчула подих війни, її запах та присутність, коли вона забирає найближчу людину – брата. Так я померла вперше, згасла, змерзла. Я не розмовляла про це ні з ким, ні з ким не ділилась, бо не вважаю, що чужий біль комусь цікавий", – поділилася Аліка Разумовська.

"Я не боюсь помирати" – саме цю фразу ти почула від рідної людини, коли їх на полігоні "готували" до відправки в зону АТО. "Це мій борг Батьківщині", " я там заради того, щоб ти та наші майбутні діти не знали війни". Він не боїться помирати", – розповіла Юлія Ковальова.

Реклама:

Головне сьогодні