#FreeSentsov. Як відзначать день народження Олега Сенцова

— 13 липня 2016, 12:31

Його уже встигли привітати мовою жестів слухачі курсів Вільної школи Києва.

Активісти також вивісили вітальний банер над Алеєю Героїв Небесної Сотніу центрі Києва.

Акції на підтримку Олега Сенцова сьогодні організовують в Україні й за кордоном.

О 19 годині розпочнеться подія "День народження Олега Сенцова" на Майдані Незалежності поблизу Лядських воріт. Усі охочі можуть прийти й висловити свою прідтримку режисерові.

Також о 19:30 активісти Автомайдану організовують автопробіг на честь Олега. Учасники збиратимуться на Європейській площі.

[L]О 20 годині в місті Дніпрі на Січеславськаій Набережній в районі Фестивального причалу відбудеться акція "Підтримай своїх: День народження Олега Сенцова".

Охочі підписуватимуть поштові листівки з привітаннями та малюватимуть для нього.

Під час 7-го Одеського міжнародного кінофестивалю молоді режисери влаштують акцію підтримки Сенцова. Про це розповіла генеральний продюсер ОМКФ Юлія Синкевич, висловивши надію, що наступного року Олег сам приєднається до фестивалю.

15 липня в Ляйпцизькому музеї сучасного мистецтва (GfZK) відкриється виставка "Камера Сенцова".

Через історій й образи вона розповість, як конфлікти захоплюють території, а їхні мешканці перетворюються на заручників.

Серед учасників виставки: Віталій Атанасов, Ґюнтер Брус, Артур Жмієвський, Ангеліна Карякіна, Ксенія Марченко, Марсель Ноак, Діана Поладова, Мірон Цовнір, Сандра Шуберт та інші.

Також активісти закликають надсилати Олегові вітання російською мовою.

Фото facebook.com/EvromaidanSOS

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії засудив Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Росією Криму.

Два місяці тому він заповнив усі необхідні документи для екстрадиції в Україну.

Реклама:

Головне сьогодні