Право на Ріо. Як російську легкоатлетку цькують колеги й уболівальники

— 14 липня 2016, 16:30

10 липня 2016 року стало відомо, що Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відмовила в участі на міжнародних турнірах, і в Олімпійських іграх-2016, російським легкоатлетам, крім Дар'ї Клішиної.

Їй дозволили виступати як нейтральному спортсмену, йдеться на Дождь.

Дар'я протягом тривалого часу тренувалася та проходила допінгові перевірки за межами Росії.

Того ж дня вона написала пост на Facebook, у якому подякувала IAAF за допуск до змагань.

Пост Дар'ї викликав обурення співгромадян. Спортсменку називали зрадницею тому, що вона не стала на захист своїх колег по збірній, яких відсторонили від міжнародних змагань.

Російські медіа зробили добірки коментарів і звинувачень із соцмереж.

Депутат Держдуми РФ і колишній боксер Микола Валуєв затвітив картинку, де Клішину звинувачують у відмові від прапора батьківщини й підтримці своєї збірної.

Остаточного рішення про участь російських спортсменів ще немає – вердикт спортивного арбітражного суду в Лозанні мають оголосити 19 липня 2016 року.

Якщо суд вирішить, що для виключення збірної Росії не має підстав, російські спортсмени поїдуть на Олімпіаду. Рішення суду пріоритетніше, ніж позиція IAAF, йдеться на Meduza.

Одразу після посту-подяки Дар'я Клішина написала ще один, в якому закликала підтримувати російську збірну й сподіватися, що рішення буде на користь її колег.

Реклама:

Головне сьогодні