Поліція обіцяє не співпрацювати з догхантерами

— 27 липня 2016, 13:36

На початку липня 2016 року Патрульна поліція Києва отримала офіційне звернення від громадської організації "Спілка журналістів-догхантерів", яка просила не допустити випадків жорсткого поводження з тваринами.

У відповідь служба доручила поліцейським використовувати допомогу представників спілки для доставки безпритульних тварин до офіційних притулків.

Однак захисники тварин одразу почали бити на сполох, закликаючи скасувати наказ заступника начальника управління Патрульної поліції Києва Дмитра Євдокимова про співпрацю догхантерами.

"Спілку журналістів-догхантерів" у квітні цього року легалізувало Оболонське районне управління Мін'юсту.

А вже 30 травня рішення про реєстрацію юридичної особи було анульовано заступником міністра юстиції з питань державної реєстрації Павлом Морозом.

Президентом спілки є Олексій Святогор, який займається відстрілюванням тварин із 2011 року й публічно заявляв про те, що сітіхантинг (убивство міських тварин) – законна й корисна діяльність.

Він вважає, що у притулках для тварин обманюють екіпажі патрульних поліцейських, забираючи домашніх тварин, які загубилися, собі й шантажуючи їхніх власників.

Волонтери спростовують слова Святогора, називаючи його брехуном, якого позбавили ліцензії адвоката.

Проти співпраці патрульної поліції та нелегалізованої "Спілки журналістів-догхантерів" захисники тварин скликають мітинг 28 липня.

Поліція вже відреагувала на заклики волонтерів, зазначивши, що доручення, за час його дії, жодного разу не виконувалося:

"Дізнавшись від громадськості про негативну репутацію згаданої організації серед захисників тварин, й про те, що реєстрація цієї організації припинена, Управлінням патрульної поліції в м. Києві вказане доручення (щодо можливості доставлення безпритульних тварин до притулків із залученням представників цієї організації) скасовано".

Реклама:

Головне сьогодні